«Επανήλθε» ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το νησί της Θάσου [χάρτης]

Σε «κίτρινο συναγερμό» το νησί λόγω των ισχυρών ανέμων-Δείτε αναλυτικά τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίο εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς [κατηγορία κινδύνου 3] την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας [βλ. παρακάτω], ενώ ο Νομός Καβάλας είναι στην κατηγορία 2 [μέσος κίνδυνος].

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου θα βρίσκονται επίσης η Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και η Σαμοθράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.