Σπουδές στην Κύπρο: Μια ποιοτική επιλογή με πολλές προοπτικές εργασιακής αποκατάστασης

Ενημερωτική εκδήλωση στην Καβάλα από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Μεγαλονήσου με φόντο μια ακαδημαϊκή πορεία που ανοίγει πόρτες σε κάθε επαγγελματικό τομέα

Εδώ και χρόνια πλέον η Κύπρος δεν αποτελεί μόνο έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό ή έναν προσφιλή-ειδικά τα τελευταία χρόνια-τόπο για εύρεση εργασίας, αλλά είναι σημείο αναφοράς και για όσους επιθυμούν να επιλέξουν ένα από τα 8 πανεπιστήμιά της.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταφέρει να αναβαθμίσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα Πανεπιστήμια της Μεγαλονήσου να συγκαταλέγονται στην ελίτ των πανεπιστημίων της Ευρώπης τόσο από πλευράς ποιότητας σπουδών και εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο εργασιακής αποκατάστασης.

Μια γεύση από το τι εστί σπουδές στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να πάρει και η Καβάλα, μέσα από την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2017 στο ξενοδοχείο GALAXY.

Τα 7 από τα 8 πανεπιστήμια της Κύπρου παρουσίασαν στους ουκ ολίγους ενδιαφερόμενους τα προγράμματα σπουδών τους, αλλά και το τι περιλαμβάνει ευρύτερα η φοίτηση σ’ αυτά.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Άντρη Φιλή, μιλώντας στο KAVALAPOST, υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που το εν λόγω υπουργείο, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Κύπρου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Καβάλα, με την πρώτη να υλοποιείται το 2011.

«Προσπαθούμε, ως υπουργείο, να διοργανώνουμε ενημερωτικές ημερίδες όλα τα πανεπιστήμια μαζί, αλλά κάθε χρόνο γίνονται σε διαφορετικές περιοχές. Επίσης, τα ίδια τα πανεπιστήμια ξεχωριστά διοργανώνουν από μόνα τους μικρές ενημερωτικές εκδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε η ίδια.

Γιατί να σπουδάσω στην Κύπρο

Οι προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Κύπρο προσφέρουν κάποια σαφή συγκριτικά πλεονεκτήματα που ξεκινάνε από την ποιότητα των σπουδών και φτάνουν μέχρι την εργασιακή αποκατάσταση.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δημιουργήσει ένα υγιές νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε ο φοιτητής να νιώθει ασφαλής ότι το επίπεδο των σπουδών του ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Από την άλλη, το γεγονός ότι λειτουργούν και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε υποψήφιο φοιτητή, αναλόγως των προτεραιοτήτων του, να επιλέξει τις σπουδές που θέλει να ακολουθήσει, ξεπερνώντας το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων και με δίδακτρα που ακολουθούν τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, ενώ δίνονται επιπλέον οικονομικές βοήθειες και υποτροφίες», δηλώνει η κ. Φιλή.

Το πιο σημαντικό, όμως, πλεονέκτημα των σπουδών στην Κύπρο είναι ότι ο φοιτητής γνωρίζει την ημερομηνία αποφοίτησής του, εφόσον είναι συνεπής στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κερδίσει το στοίχημα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των νέων που επιλέγουν, πλέον, τα τελευταία χρόνια την Κύπρο για τις σπουδές τους. Πολλοί, δε, από τους αποφοιτήσαντες είτε βρίσκουν δουλειά στην Κύπρο είτε στην Ευρώπη, ενώ πάρα πολλοί φοιτητές από την Ελλάδα μάς εμπιστεύονται για τις σπουδές τους», σχολιάζει η εκπρόσωπος του υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.