Γνωρίστε τον Σταύρο από την Κομοτηνή που λατρεύει και… «γιατρεύει» τις κιθάρες

Ο ιδρυτής του Guitar Lab μιλάει στο KAVALA POST για την ιστορία του εργαστηρίου που έχει «στήσει»

Guitar Lab. Ένα εργαστήριο στην Κομοτηνή που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με τον εμπνευστή και ιδρυτή του να έχει βάλει στόχο να γίνει ο «σταθμός» όλων των μουσικών της ευρύτερης περιοχής που χρειάζονται υπηρεσίες service, συντήρησης και μετατροπών για όλα τα ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα (κιθάρες, μπάσα κτλ).

Ο Σταύρος Φανφάνης είναι κιθαρίστας και ο ίδιος. Τον Ιανουάριο του 2017 αποφάσισε να «περάσει» το πάθος του για το πλέον δημοφιλές όργανο όσων ασχολούνται με τη σύγχρονη δυτική μουσική (ποπ, ροκ, μπλουζ και τζαζ κατά κύριο λόγο) σε ένα εργαστήριο που θα καλύπτει την ανάγκη όλων των μουσικών για αξιόπιστη και υπεύθυνη τεχνική υποστήριξη και μίλησε στο KAVALA POST για όλα όσα προσφέρει το Guitar Lab Komotini.

«Η ιδέα του να δημιουργηθεί ”κάτι” με επίκεντρο τους μουσικούς και κυρίως τους ”έγχορδους” ήταν κάτι που έλειπε τόσο από την Κομοτηνή όσο και από την υπόλοιπη Περιφέρεια και αυτό το βίωνα πρώτα από όλα σαν παίχτης. Κάθε φορά που χρειαζόμουν κάτι -μια επισκευή, ένα ανταλλακτικό, απλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή ”συμβίωση” ενός μουσικού με το όργανό του- έπρεπε να απευθυνθώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, εκεί όπου υπήρχαν και υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου. Αυτό ”μεταφράζονταν” σε κόστος αλλά και σε δυσκολία στην επικοινωνία.

»Κάπου εκεί, ξεκίνησα μόνος μου να φτιάχνω και να επιδιορθώνω αρχικά τα δικά μου όργανα. Με τον καιρό, δημιούργησα έναν προσωπικό χώρο για τέτοιες εργασίες και συγκέντρωσα όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ σταδιακά ερχόταν και η εμπειρία… Αυτός ο χώρος, πλέον είναι ”ανοιχτός” για όλους τους μουσικούς της περιοχής μας υπό το όνομα Guitar Lab! Βλέπετε, κάθε όργανο, για να αποδώσει τα μέγιστα, θα πρέπει να ρυθμιστεί σωστά ”επάνω” στον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί. Αυτή είναι η δουλειά μας εδώ στο Guitar Lab: να ”φέρουμε” το όργανο στα ”μέτρα” του μουσικού»!

Στόχος του Guitar Lab είναι να «μεγαλώσει» και μαζί με αυτό και οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Ήδη υπάρχει ιδιόκτητο studio στο οποίο οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τον εξοπλισμό σε «πραγματικές» συνθήκες. Το studio χρησιμοποιείται και ως στούντιο ηχογραφήσεων αλλά και ως χώρος για πρόβες.

Επίσης, μόλις λίγες ημέρες πριν ανακοινώθηκε η συνεργασία του Guitar Lab με τον Έλληνα κατασκευαστή μαγνητών για ηλεκτρική κιθάρες Γιάννη Παπαδαντωνάκη, του οποίοι οι GAS Pickups είναι πλέον διαθέσιμοι για δοκιμή και αγορά μέσω του Guitar Lab στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

«Στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουμε και σε άλλες τέτοιες συνεργασίες με εταιρίες και κατασκευαστές τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους ντόπιους μουσικούς, να έχουν ένα χώρο, όπου υπεύθυνα θα μπορούν να δοκιμάζουν και να προμηθεύονται τον μουσικό τους εξοπλισμό», σημειώνει με περηφάνια ο Σταύρος.

Το Guitar Lab αποτελεί μια εξειδικευμένη, αξιόπιστη και υπεύθυνη λύση σε κάθε λογής πρόβλημα ενός ακουστικού ή ηλεκτρικού οργάνου. Κάθε όργανο το οποίο «φεύγει» από το Guitar Lab και παραδίδεται στον κάτοχό του, συνοδεύεται από κάρτα καλής λειτουργίας διάρκειας 6 μηνών!

«Ήδη έχουμε κόσμο που συνεργαζόμαστε από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, και οι δύο αυτές πόλεις έχουν να επιδείξουν μια τοπική μουσική σκηνή που ”ανθίζει”, με πολλούς μουσικούς και ενεργά συγκροτήματα. Στην Κομοτηνή συνεργαζόμαστε με μουσικές σχολές και καταστήματα μουσικών ειδών προσφέροντας υπηρεσίες service και μετατροπών κυρίως, καθώς και με πολλούς μουσικούς, είτε επαγγελματίες είτε και bedroom players όπως λέγονται, με ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν κάποια ”ενεργή” παρουσία στη σκηνή της πόλης τους αλλά ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική στο σπίτι τους.

»Με μεγάλη μου χαρά βλέπω το feedback του κόσμου να είναι μέχρι στιγμής απολύτως θετικό. Το όλο θέμα της επικοινωνίας και της γενικότερης εμπειρίας, εδώ στο Guitar Lab μας ενδιαφέρει, όσο και ίδιες οι παρεχόμενες υπηρεσίας μας. Η κιθάρα, το μπάσο, το μπουζούκι, το όργανο του καθενός είναι μία προσωπική υπόθεση. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μία και μοναδική κιθάρα την οποία και χρησιμοποιούν επί 20 και πλέον χρόνια! Καταλαβαίνετε ότι δημιουργούνται ιδιαίτεροι δεσμοί, με κάτι το οποίο αποτελεί στην ουσία την προέκταση της εξωτερίκευσης του παίχτη. Όλα λοιπόν έτσι ώστε ακόμα και η παραμικρή εργασία να αποτελεί μία ευχάριστη και μοναδική εμπειρία για τον ιδιοκτήτη».

Ακολουθήστε το Guitar Lab στο facebook (εδώ) και στο Instagram (εδώ).