Ο Τουρισμός «απογειώνεται» και οι Καβαλιώτες νοικιάζουν τα… σπίτια τους! Μάθετε πώς θα το κάνετε κι εσείς με τον πιο αποδοτικό τρόπο

Υπάρχει μια εταιρία που «ξεκλειδώνει» για εσάς όλα τα μυστικά της ενοικίασης κατοικίας μέσω της πλατφόρμας του airbnb

Τα «μηνύματα» ξεκίνησαν να… έρχονται από την αρχή της χρονιάς, ωστόσο τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ήδη «μιλούν» για μια «απογείωση» του Τουρισμού στην περιοχή μας, με το 2017 να καταγράφεται ως μια κορυφαία χρονιά και, μάλιστα, με την τουριστική σεζόν να μην έχει τελειώσει ακόμα, αφού όλα δείχνουν ότι οι «ροές» των επισκεπτών του Νομού Καβάλας θα συνεχιστούν μέχρι και τον… Οκτώβριο!

Ενδεικτικά και με βάση επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής οι οδικές αφίξεις στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχουν αυξηθεί σε ποσοστό περίπου 20%, η κίνηση στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας αναμένεται να σημειώσει αύξηση τουλάχιστον 30% με τις αφίξεις να ξεπερνούν μέχρι το τέλος του έτους τις 110.000 (Πηγή: SETE Intelligence), ενώ μέχρι και το τέλος Αυγούστου περισσότεροι από 1.000.000 «πέρασαν» απέναντι, στο νησί της Θάσου!




Ο ακριβής αριθμός αυτών που επέλεξαν φέτος στις διακοπές τους να επισκεφθούν την Καβάλα και τη Θάσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, ωστόσο η αυξημένη «κίνηση» είναι πλέον σε όλους ορατή ακόμη και δια… γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας είδαμε τουρίστες να «κατακλύζουν» τις παραλίες, τα εστιατόρια, τα καφέ-μπαρ, τους δρόμους της πόλης…

Αλήθεια, πού έμειναν όλοι αυτοί;

Σίγουρα, τα ξενοδοχεία είναι αυτά που σας έρχονται πρώτα στον νου, αλλά ίσως να κάνετε… λάθος! Η «μόδα» των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του airbnb «έφτασε» και στην Καβάλα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να αναζητήσουν εκεί την καλύτερη λύση για τη διαμονή τους.

Αυτήν τη στιγμή, στην airbnb υπάρχουν καταχωρημένα προς ενοικίαση εκατοντάδες καταλύματα ιδιωτών που προσφέρονται για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Από μικρά στούντιο και γκαρσονιέρες για δύο ή τρία άτομα μέχρι… ολόκληρα σπίτια που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετές οικογένειες, από το κέντρο της πόλης και τα δημοφιλή θέρετρα όπως το Παληό, η Ηρακλίτσα ή η Πέραμος μέχρι τα χωριά της περιφέρειας του Νομού και, φυσικά, τη Θάσο.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει προσωπικά το airbnb, σίγουρα γνωρίζετε τουλάχιστον έναν φίλο ή συγγενή που έχει κάνει κράτηση μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Ίσως μάλιστα σκεφτήκατε να τοποθετήσετε το δικό σας σπίτι ή διαμέρισμά στο airbnb. Εκατοντάδες το έχουν ήδη πάρει απόφαση και ήδη δουλεύουν από τώρα για να είναι έτοιμοι την επόμενη σεζόν!

Πρόσφατα δημιουργήθηκε η πρώτη εταιρία διαχείρισης airbnb καταχωρήσεων στην πόλη της Καβάλας που «ακούει» στο όνομα planbnb. Πίσω από την εταιρία είναι ο Γιάννης Τεκερίδης ο οποίος αποφάσισε να συνδυάσει τις γνώσεις του στο τουριστικό «κομμάτι» και τις νέες τεχνολογίες για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καβάλα να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες.

Το KAVALA POST βρέθηκε με τον Γιάννη στα γραφεία της planbnb στο κέντρο της Καβάλας για να μάθει «από πρώτο χέρι» για τις υπηρεσίες που προσφέρει. «Ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σήμερα, οι οποίοι ναι μεν μπορεί να γνωρίζουν κάποιες διαδικασίες για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις μέσω του airbnb, ωστόσο δεν έχουν πάντα την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ξεκινήσουν να εισπράττουν το επιπλέον εισόδημα από τα ακίνητα τους. Επιπροσθέτως, ο χρόνος και η ενέργεια που απαιτείται για τέτοιου είδους μισθώσεις είναι πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από αυτούς», μας εξήγησε.

Η εκμετάλλευση ενός ακινήτου μέσω της airbnb, πέρα από τον ψηφιακό χειρισμό της καταχώρισής του (φωτογραφίες, κείμενα, επαρκής περιγραφή των όρων χρήσης κτλ.) χρειάζεται και φυσική αλληλεπίδραση με τους πελάτες, κάτι το οποίο απαιτεί, πέρα από δεξιότητες όπως η γνώση ξένων γλωσσών, και αρκετό χρόνο. «Εδώ ακριβώς ερχόμαστε εμείς», μας εξηγεί ο Γιάννης.

«Στην planbnb, υποδεχόμαστε προσωπικά όλους τους επισκέπτες των οικιών που διαχειριζόμαστε με ένα χαμόγελο, τους αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες και τους λύνουμε κάθε απορία τους. Η φυσική αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες ξεκινά από τη στιγμή που θα επισκεφτούν την πόλη μας, με τον υπεύθυνο υποδοχής της εταιρίας μας να τους παραλαμβάνει και να τους μεταφέρει στην οικία. Μετά το πέρας της διαμονής των επισκεπτών, είμαστε υπεύθυνοι να ελέγξουμε την οικία και την κατάστασή της. Επιπλέον το συνεργείο καθαρισμού μας αναλαμβάνει να προετοιμάσει την οικία για τους επόμενους επισκέπτες».

Η συνεργασία με την planbnb για τη διαχείριση ενός ακινήτου μέσω της airbnb βασίζεται σε ένα «ξεκάθαρο» οικονομικό μοντέλο. Ο Γιάννης μάς εξηγεί πως «το αρχικό ποσό που απαιτείται για την αρχική καταχώριση στην πλατφόρμα δεν είναι μεγάλο, ενώ στη συνέχεια η απόδοση της αμοιβής μας γίνεται μέσα από την πληρωμή του πελάτη και όχι από τον ιδιοκτήτη. Άλλωστε, είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή του… ευκολότερη και όχι για να του δημιουργήσουμε επιπλέον υποχρεώσεις»!

Σε ένα περιβάλλον που τείνει να γίνει ανταγωνιστικό, αφού πέρα από τη ζήτηση που είναι αυξημένη, παράλληλα αρχίζει και αυξάνεται και η προσφορά, ο ιδιώτης που θέλει να εξασφαλίσει ικανοποιητική πληρότητα στο ακίνητό του και άρα περισσότερα έσοδα, θα πρέπει να φροντίσει να «ξεχωρίσει» σε όλα τα επίπεδα: από την πρώτη εντύπωση στο site της  airbnb μέχρι την τελική ικανοποίηση των φιλοξενούμενών του από τις παρεχόμενες υπηρεσίες που έχει «υποσχεθεί». Και σίγουρα, η planbnb έχει τον… τρόπο!

Ακολουθήστε την planbnb στο facebook πατώντας εδώ.

Όλες οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου είναι από εσωτερικούς χώρους σπιτιών της Καβάλας που διαχειρίζεται η planbnb.gr