Από το Μικροχώρι της Δράμας, στο… ποτήρι σας: Η Τέχνη του Οίνου στη φάρμα του Τσαλαπετεινού

Η διεθνώς πολυβραβευμένη σειρά «Τέχνη Αλυπίας» παρουσιάζεται στο πλέον «ενημερωμένο» -σε ό,τι αφορά το ελληνικό κρασί- στέκι της Καβάλας

Με εξαιρετικές διεθνείς διακρίσεις & κριτικές ένα θαυμάσιο κτήμα της «γειτονιάς» μας, με αμπελώνες στoυς πρόποδες του Παγγαίου όρους, με οινοποιείο στις παρυφές του Μικροχωρίου Δράμας, το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» συγκαταλέγεται στην ελίτ του ελληνικού οίνου. Το βράδυ της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017, θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να ανακαλύψετε και να γευτείτε τα… «δώρα» του.

Ο Τσαλαπετεινός [ urban farm ] αγαπάει το ελληνικό κρασί για το οποίο έχει κρατήσει στην κάβα του ρόλο «πρωταγωνιστή». Με πάνω από 3.500 φιάλες και πάνω από 104 ετικέτες κρασιού -όλες ελληνικές- διαθέσιμες, ο Τσαλαπετεινός κρατάει τα «σκήπτρα» στην Καβάλα και δεν παραλείπει να ρίχνει πού και πού τους «προβολείς» επάνω σε συγκεκριμένες μονάδες που αξίζει να «γνωρίσετε» όλοι.

Την Πέμπτη, λοιπόν, σειρά έχει το Κτήμα «Τέχνη Οίνου». Στη βραδιά που έχει ετοιμαστεί, θα παρουσιαστεί είναι η σειρά «Τέχνη Αλυπίας» και συγκεκριμένα οι φρέσκιες σοδειές (2017) του λευκού (Sauvignon Blanc, ασύρτικο) και του ροζέ (Syrah, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon) αλλά και του ερυθρού (2015, Cabernet Sauvignon και του Αγιωργίτικου).

Η σειρά «Τέχνη Αλυπίας» έχει κερδίσει εκατόν έντεκα (111) κορυφαίες βραβεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο!

H βραδιά Τσαλαπετεινού & «Τέχνης» θα ξεκινήσει στις 21:00, θα «ντυθεί» μουσικά με τις καλύτερες επιλογές του DJ και θα πλαισιωθεί με τις γευστικές προτάσεις του σεφ Βενέτη Κυρλή. Παράλληλα, οινολόγοι και γεωπόνοι του κτήματος «Τέχνη Οίνου» θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν τα κρασιά, με ενημερωτικό υλικό ανά χείρας αλλά και πολύ διάθεση για κουβέντα με όλους εσάς.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου»

Πίσω από τη δημιουργία του βρίσκονται οι Γιάννης Παπαδόπουλος πολιτικός μηχανικός και Γιάννης Καλαϊτζίδης αρχιτέκτονας μηχανικός, πετυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο. Το ξεκίνημα έγινε το 1993, με μεράκι, αγάπη και έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα.

Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος «Τέχνη Οίνου» στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία, ενώ το κομψό, σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος «Τέχνη Οίνου» βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας.