Οι ήρωες του Κώστα Τάτση «ταξιδεύουν» στην Αθήνα

Ένα εκλεκτό πάνελ παρουσιάζει στην πρωτεύουσα το μυθιστόρημα του τ. Υπερνομάρχη «Ταξιδιώτες στον χρόνο»

ΗΚάπα Εκδοτική, το ALPHA Radio 88.6 και η Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Τάτση «Ταξιδιώτες στον χρόνο» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Polis Art Café στην Αθήνα (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος (δημοσιογράφος, πρώην υπουργός), ο Μανώλης Κοττάκης (δημοσιογράφος, Διευθυντής Εφημερίδας Εστία) και ο Γιώργος Σταματόπουλος (δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών), αποσπάσματα από τους «Ταξιδιώτες στον χρόνο» θα διαβάσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου είχε γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στη γενιά του μεσοπολέμου

Την ιστορία του Γιάννη και της Μαρίκας, ενός ζευγαριού από την Καβάλα που προσπαθεί να «χτίσει» τη ζωή του στα χρόνια του μεσοπολέμου διηγείται στο νέο του βιβλίο ο τ. Υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης. Το πρώτο του μυθιστόρημα έχει τίτλο «Ταξιδιώτες στον χρόνο» και κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Οι δύο ήρωες του βιβλίου πέρασαν φοβερά δεινά, ήδη από το ξεκίνημα της κοινής ζωής τους. Αυστηρές παραδόσεις, πόλεμος, πείνα, φροντίδα των παιδιών αλλά και της ευρύτερης οικογένειας, πειρασμοί, προβλήματα υγείας, θάνατοι, όλα αυτά αποτέλεσαν δοκιμασίες τόσο για τη σχέση τους όσο και για την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα. Ταυτόχρονα όμως αποτέλεσαν και κρίκους μιας αλυσίδας, της αλυσίδας της ζωής, οι οποίοι όχι μόνο δεν στάθηκαν ικανοί να τη σπάσουν και να αποδυναμώσουν τη σχέση του ζευγαριού, αλλά αντίθετα την κατέστησαν πιο γερή και σταθερή στο πέρασμα του χρόνου.

Ο ένας έγινε στήριγμα για τον άλλον και οι δυο μαζί για τα παιδιά τους. Η συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στην οικογένειά τους είναι αξιοθαύμαστη, όπως άλλωστε και η πίστη στις αρχές και τα ιδανικά της πατρίδας τους. Θυσίες μέχρις εσχάτων, με όλα όσα αυτές συνεπάγονται…

Ο Κώστας Τάτσης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου και ζει. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέγραψε πολλές επιστημονικές μελέτες. Το 1980 εξέδωσε μικρό πόνημα με τίτλο «Στοχασμοί». Το 2014 εξέδωσε την πολιτική του αυτοβιογραφία με τίτλο «…Όπως τα έζησα» και το ίδιο έτος το βιβλίο «Είναι η Ελλάδα πειραματόζωο της Ευρώπης;». Υπηρέτησε την πολιτική στην αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος Υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης για δώδεκα χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.