Μια άλλους είδους… «Τέχνη» ξεσήκωσε τις αισθήσεις στον Τσαλαπετεινό [φωτογραφίες]

Όσοι αγαπούν το καλό κρασί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη σειρά «Τέχνη Αλυπίας» με τα ερυθρά, λευκά και ροζέ αρώματα να κλέβουν την παράσταση

Το κρασί είναι Τέχνη και στο Κτήμα «Τέχνη Οίνου», ένα οινοποιείο με διεθνείς διακρίσεις και εξαιρετικές κριτικές στις παρυφές του Μικροχωρίου Δράμας, το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτή τη φορά είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν ιδίοις… αισθήσεσι όσοι κατέκλυσαν ασφυκτικά μέσα και έξω το βράδυ της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 τον Τσαλαπετεινό [ urban farm ] ο οποίος αγαπάει… έμπρακτα το ελληνικό κρασί έχοντας πάνω από 3.500 φιάλες και πάνω από 100 ετικέτες κρασιού -όλες ελληνικές- διαθέσιμες, επιλέγοντας αυτή τη φορά να «προτάξει» τη σειρά «Τέχνη Αλυπίας» και συγκεκριμένα τις φρέσκες σοδειές (2017) του λευκού (Sauvignon Blanc, ασύρτικο) και του ροζέ (Syrah, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon) αλλά και του ερυθρού (2015, Cabernet Sauvignon και του Αγιωργίτικου).

H βραδιά Τσαλαπετεινού & «Τέχνης» πλαισιώθηκε μουσικά με τις καλύτερες επιλογές του DJ, αλλά και από τις γευστικές προτάσεις του σεφ Βενέτη Κυρλή. Παράλληλα, οινολόγοι και γεωπόνοι του κτήματος «Τέχνη Οίνου» συνέστησαν και παρουσίασαν τα κρασιά με ενημερωτικό υλικό αλλά και… δια ζώσης.

Λίγα λόγια για το κτήμα «Τέχνη Οίνου»

Πίσω από τη δημιουργία του βρίσκονται οι Γιάννης Παπαδόπουλος, πολιτικός μηχανικός και Γιάννης Καλαϊτζίδης, αρχιτέκτονας μηχανικός, πετυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο. Το ξεκίνημα έγινε το 1993 με μεράκι, αγάπη και έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα.

Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος «Τέχνη Οίνου» στο Μικροχώρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία, ενώ το κομψό, σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος «Τέχνη Οίνου» βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας.

Πάρτε μια γεύση από τη βραδιά αλλά και από το… οινοφυλάκιο του Τσαλαπετεινού μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν