Με τσαμπούνες, κλαρίνα και… ηλεκτρικές κιθάρες στον Τσαλαπετεινό [βίντεο]

Οι Θεσσαλονικείς ΛΑΡΓΚΟ για πρώτη φορά στην Καβάλα για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση

Σε μια ελληνική δισκογραφία που παραπαίει λόγω οικονομικής κρίσης, οι φρέσκες μουσικές προτάσεις όπως αυτή των Λάργκο δεν μπορούν παρά να δημιουργούν ένα κλίμα ελπίδας κι αισιοδοξίας για την εξέλιξη της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας. Το σεξτέτο από τη Θεσσαλονίκη που κυκλοφόρησε πρόσφατα τον πρώτο του ομώνυμο δίσκο έρχεται για πρώτη φορά στην Καβάλα!

Οι τίτλοι των κομματιών προϊδεάζουν για το τι θα ακούσουμε: «Κωλοχανείο», «Ταβέρνα», «Victims of the System», «Απ’ την αρχή του κόσμου», «Λόλα να ένα μήλο». Πρόκεται για 5 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που μπολιάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο σε ένα μιξ ήχων που «παντρεύει» τα βαλκανικά και ηπειρώτικα πνευστά με τα ρεμπέτικα και τις αιχμηρές κιθάρες, κι όλα αυτά ντυμένα με μια desert americana αισθητική.

Τώρα, αν βάλουμε στην εξίσωση και τη μεταβλητή του DNA –καθώς ο Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, μια από τις φωνές και τις κιθάρες του γκρουπ, είναι γιος του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αναλάβει την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής του EP– τότε το αποτέλεσμα μάλλον απογειώνεται.

Οι Λάργκο θα εμφανιστούν ζωντανά την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στις 22:00, στον Τσαλαπετεινό [ urban farm ]. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.