Μπορεί ένα κούφωμα ύψους 3,5 μέτρων και βάρους 1.000 κιλών να ανοίγει με το… ένα χέρι; Κι όμως μπορεί! [βίντεο-φωτογραφίες]

Δείτε πώς οι άνθρωποι της Θερμοπλαστικής στην Καβάλα κατασκεύασαν ένα άκρως λειτουργικό -παρά το «τερατώδες» μέγεθός του- συρόμενο πορτοπαράθυρο υψηλής αισθητικής και προδιαγραφών

Για τους περισσότερους οι κατασκευές στον χώρο ενός σπιτιού ή μιας οικοδομής μπαίνουν σε «καλούπια». Συγκεκριμένα πρότυπα, συγκεκριμένα μεγέθη και μοντέλα για συγκεκριμένες περιπτώσεις εφαρμογής και «λύση» σε δεδομένες ανάγκες. Για τη Θερμοπλαστική όμως, αυτό δεν ισχύει. Μπροστά στην πρόκληση της δημιουργίας ενός κουφώματος που θα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα αλλά και αξεπέραστη χρηστικότητα σε διαστάσεις… «μαμούθ», οι άνθρωποι της εταιρίας «απάντησαν» με το Schüco ASS 39 PD.NI.

Πρόκειται για ένα κούφωμα αλουμινίου που εντάσσεται στην κατηγορία των συρόμενων κουφωμάτων πορτοπαραθύρων, αλλά αυτό που το κάνει να είναι στην ουσία του τόσο ξεχωριστό από τα αντίστοιχα κουφώματα της κατηγορίας είναι η ίδια η σχεδίαση αλλά και η εφαρμογή του. Το αποτέλεσμα; Ένα κούφωμα ύψους 3,5 μέτρων που ζυγίζει έναν τόνο (1.000 κιλά!) και το οποίο μπορεί κάποιος να το χειριστεί με το… ένα χέρι!

Δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο που ανέβασε η κορυφαία καβαλιώτικη εταιρία το πώς φτιάχτηκε το Schüco ASS 39 PD.NI.:

Όμως, η μοναδικότητα αυτή του κουφώματος έχει πραγματικό αποτέλεσμα και στην τελική εγκατάστασή του. Με απόλυτη καθαρότητα τόσο στις γραμμές, όσο και στην εφαρμογή του, το κούφωμα αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα αισθητικής και λειτουργικής, με μηδενικό πλάτος όψης. Τι όμως σημαίνει αυτό;

Μηδενικό πλάτος όψης σημαίνει πως η κάσα του κουφώματος Schüco ASS 39 PD.NI, μαζί με το σύστημα ολίσθησής του, έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί στο δάπεδο και να παραμένει κρυφή, διασφαλίζοντας μια καθαρή επιφάνεια υαλοπίνακα, χωρίς να εμποδίζει τη πανοραμική θέα. Η καθαρότητά του αυτή το καθιστά ιδανικό για εγκατάσταση τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές εφαρμογές. Όμως τα πλεονεκτήματα της σχεδίασής του δεν σταματούν εδώ.

Στην πρακτική εφαρμογή του, το κούφωμα Schüco ASS 39 PD.NI δεν απαιτεί τρίτα δομικά υλικά διασύνδεσης, καθώς κατασκευάζεται με τη δυνατότητα διαμόρφωσης καθαρής γωνίας 90 μοιρών. Ποιά όμως είναι η πραγματική επιφάνεια που θα μπορούσε να καλύψει; Η απάντηση μπορεί να δοθεί καλύτερα μέσα από αριθμούς. Στο ύψος το κούφωμα έχει τη δυνατότητα να κατασκευαστεί έως και 3,5 μέτρα, ενώ η έκταση της οριζόντιας συρόμενης επιφάνειας μπορεί να εξυπηρετηθεί όχι μόνο από διπλό, αλλά και από τριπλό οδηγό, με μέγιστο βάρος κατασκευής τα 300Kg/φύλλο. Έτσι, συνδυάζοντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά του μεγέθους και των δυνατοτήτων σύνδεσης, η τελική επιφάνεια που θα μπορούσε να καλύψει το κούφωμα Schüco ASS 39 PD.NI ανταποκρίνεται ακόμη και στους πιο απαιτητικούς αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς.

Ως προς την ενεργειακή ταυτότητα του κουφώματος, το κούφωμα Schüco ASS 39 PD.NI κατασκευάζεται από τη Θερμοπλαστική αποκλειστικά με την εφαρμογή διπλού triplex υαλοπίνακα ενεργειακής δομής solar more. Η επιλογή αυτή έχει δύο άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα. Από τη μία η διπλή triplex δομή, προσθέτει τις ιδιότητες της εξαιρετικής αντιθραυσματικής προστασίας, ενώ, από την άλλη, η solar more ενεργειακή δομή, προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Schüco ASS 39 PD.NI εδώ.