Καβάλα: Σε ένα χαμάμ 500 ετών «κρύβεται» το πιο… νόστιμο μυστικό της πόλης. Ανακαλύψτε το! [φωτογραφίες]

Με φρέσκια διάθεση και ανανεωμένο μενού, το Άλμπουρο in the City Restaurant στον Άγιο Νικόλαο υποδέχεται και αυτόν τον χειμώνα παλιούς αλλά και νέους φίλους των ιδιαίτερων γαστρονομικών του προτάσεων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, στη γραφική εμπορική συνοικία του Αγίου Νικολάου, υπάρχει ένα γαστρονομικό στέκι που πραγματικά ξεχωρίζει, αφού στεγάζει τη δημιουργική κουζίνα –παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις σε… μεσογειακούς προορισμούς– σε ένα ιστορικό κτίριο που μετράει σχεδόν 500 χρόνια «ζωής»!

Το Άλμπουρο in the City Restaurant στεγάζεται σε ένα χαμάμ που χτίστηκε περίπου το 1.530 μ.Χ. και είναι λες και οι πέτρινοι τοίχοι και οι επιβλητικοί του τρούλοι «περνούν» στα πιάτα που σερβίρει, με πρώτη ύλη τα μεσογειακά προϊόντα της περιοχής και με συνταγές αιώνων «παντρεμένες» με το σήμερα και, γιατί όχι, το αύριο της γαστρονομίας…

Σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου, η ομάδα του Άλμπουρο in the City δημιούργησε ένα σύγχρονο εστιατόριο που «πατάει» γερά επάνω σε δύο βασικούς πυλώνες: τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τη σύγχρονη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.

Ο Μάκης, ο Θόδωρος, ο Γιώργος και ο Ηλίας, γνωστοί εδώ και μια πενταετία από το καλοκαιρινό Άλμπουρο στην παραλιακή Εγνατία Οδό με το μαγευτικό «μπαλκόνι» στη θάλασσα, με «μαέστρο» τον Σεφ Σάκη Κυριακίδη προτείνουν καθημερινά ένα «κοκτέιλ» γεύσεων ξεχωριστών γαστρονομικών προτάσεων με γνώμονα την πρωτοτυπία, τη γεύση, την ποιότητα, αλλά και τις λογικές τιμές.

Εν αρχή ην η… γεύση

Από τα «ζουμερά» steaks από premium κομμάτια κρέατος και τα «καλοστημένα» burgers μέχρι τη… διασκευασμένη «Yoghurt-lou», το «λουσμένο» με σάλτσα πιπεριού που λιώνει στο στόμα μοσχαρίσιο φιλέτο και το ψαρονέφρι «μενταγιόν», το Άλμπουρο δεν σταματάει να εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο μας.

Πολύχρωμες, φρεσκοκομμένες σαλάτες που συνδυάζουν με φαντασία τα «οργασμικά» κυρίως πιάτα, αλλά και «περιπετειώδη» αρωματικά ριζότο και χορταστικές, «σωστές» μακαρονάδες συμπληρώνουν μια καρτέλα μενού που έχει κάτι για όλους! Και όλα αυτά, συνοδεία προσεκτικά διαλεγμένων ελληνικών κρασιών σε μεγάλη ποικιλία…

Α, και μην παραλείψετε να «κλείσετε» τη γευστική σας εμπειρία στο Άλμπουρο in the City με μία γλυκιά «νότα» από το φημισμένο –«απίστευτο» το χαρακτηρίζουν όσοι το έχουν δοκιμάσει– Cheesecake του μαγαζιού ή, για τους λάτρεις της «μαύρης Θεάς», κάποια από τις σοκολατένιες «αμαρτίες» που προτείνει ο Σεφ.

Ένας χειμώνας γεμάτος εκπλήξεις

Μπορεί το Άλμπουρο in the City να έχει πλήρη επίγνωση και σταθερή αναφορά στα γευστικά «λιμάνια» της Μεσογείου, ωστόσο και φέτος τον χειμώνα υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά θεματικών «αφιερωμάτων» σε διεθνείς κουζίνες με τα καλύτερα πιάτα από απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, πάντα με την «υπογραφή» Άλμπουρο in the City.

Info

Άλμπουρο in the City Restaurant
Αγίου Νικολάου 4 | 653 02 | Καβάλα
Τ 2510838392 | Κ 6944590459 & 6932395236
Ε [email protected]

Ακολουθήστε το Άλμπουρο in the City στο facebook