Το Παγγαίο πάει… Τσαλαπετεινό

Εκλεκτούς οίνους και τυριά του «χρυσοφόρου όρους» παρουσιάζει η Αστική Φάρμα της πλατείας Καρολή στην Καβάλα

Μία ακόμα ξεχωριστή βραδιά γνωριμίας με τοπικά, αυτήν τη φορά, προϊόντα διοργανώνει ο Τσαλαπετεινός (Urban Farm), ρίχνοντας όλα τα «φώτα» επάνω σε δύο επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Παγγαίο: την οινοποιία Τσικρικώνη και τη Φάρμα Μουσθένης.

Στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018, η Αστική Φάρμα της πλατείας Καραολή στην Καβάλα θα «συστήσει» στο κοινό τους δύο παραγωγούς και τα παγγαιορείτικα προϊόντα τους: τα λευκά και κόκκινα κρασιά Τσικρικώνη και τα τυριά της Φάρμας Μουσθένης που παρασκευάζονται από 100% κατσικίσιο γάλα.

Φάρμα Μουσθένης

Το 1983 η αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Μοσχόπουλου για την εκτροφή αιγών οδήγησαν στην δημιουργία του πρώτου κοπαδιού ελευθέρας βοσκής,
το οποίο εγκαταστάθηκε στους πρόποδες του όρους Παγγαίο δίπλα στο χωριό Μουσθένη. 20 χρόνια αργότερα, έχοντας σαν στόχο την εξέλιξη της αγάπης αυτής, ο Κυριάκος Αδάλιαλης μεταφέρει το ζωικό κεφάλαιο σε νέες εγκαταστάσεις, αναβαθμίζοντας τόσο τα ζωντανά όσο και τους τρόπους διαχείρισης και φροντίδας.

Στις νέες αυτές εγκαταστάσεις έρχονται ο Απόστολος και Δημήτρης Αδάλιαλης με σκοπό να μεταποιούν πλέον όλο το παραγόμενο γάλα σε εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οινοποιία Τσικρικώνη

Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μέσα αυτών, έχοντας ως γνώμονα την μακρόχρονη παράδοση της οικογενείας Τσικρικώνη και την χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα παραγωγής.