Η στήριξη του Γιάννη Σαρρή και των Καβαλιωτών στη «μάχη» κατά του Καρκίνου έκανε τον γύρο του κόσμου

Η πρωτοβουλία του Καβαλιώτη επιχειρηματία για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας βρήκε τεράστια ανταπόκριση-Συγκινητικό το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα, μέχρι και από την... Αυστραλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ο νεαρός Καβαλιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Σαρρής, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Στο Κουτούκι του Σαρρή» έλαβε μια συγκινητική πρωτοβουλία: όσοι Καβαλιώτες επέλεξαν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 το κατάστημά του για φαγητό, αντί να πληρώσουν τον λογαριασμό, «κατέθεσαν» τα χρήματα που αντιστοιχούν στην κατανάλωσή τους σε ένα κουτί για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας.






Αυτό, όμως, το οποίο ακολούθησε δεν το προέβλεψε κανείς… Το κατάστημα ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο από το πρωί μέχρι και το βράδυ, ενώ αρκετοί δεν κατάφεραν να βρουν τραπέζι. Όλοι οι φίλοι του Γιάννη και οι πελάτες του καταστήματος, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι πήγαιναν για πρώτη φορά, στήριξαν την πρωτοβουλία του, ενώ και οι εργαζόμενοι δε δέχτηκαν να πληρωθούν εκείνη την ημέρα, με το ημερομίσθιό τους να κατατίθεται για τη στήριξη των καρκινοπαθών.

«Το σημερινό μήνυμα είναι όχι άλλος πόνος, όχι άλλος θάνατος παιδιού από καρκίνο και οι δράσεις μας μέσα στο 2019 θα στραφούν εκεί, στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, μέσα από πρωτοβουλίες συμπαράστασης και ενημέρωσης. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε δότες μυελού των οστών, ενώ ήδη προσφέρουμε σπιρομετρήσεις και προληπτικές εξετάσεις για πολλές μορφές καρκίνου κι όλα αυτά εθελοντικά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Γιάννη τον Σαρρή που μας στηρίζει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε, η αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Παναγιώτης Φώτου.

Η συγκινητική πρωτοβουλία έφτασε μέχρι την… Αμερική

Η πρωτοβουλία του κ. Σαρρή και η μεγάλη ανταπόκριση των Καβαλιωτών κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων και ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό: υπήρξαν τηλεφωνήματα από την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία, με τα συγκινητικά μηνύματα στήριξης να κάνουν τον νεαρό Καβαλιώτη επιχειρηματία να μη μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Μάλιστα, ένα μήνυμα από καρκινοπαθή η οποία περιέγραφε τον Γολγοθά τον οποίο βιώνει και το πόσο κουράγιο της έδωσε αυτή η πρωτοβουλία τον συγκίνησε έτι περισσότερο, όπως και οι προτροπές ότι τέτοιες πρωτοβουλίες από όποιον και αν λαμβάνονται θα πρέπει να διαδίδονται γιατί αποτελούν «ενέσεις» αισιοδοξίες για τους ανθρώπους οι οποίοι πολεμούν την επάρατη νόσο.