Η καλή μέρα με το… «Kalimera» φαίνεται: Μια έξυπνη πρόταση από τα Αλλαντικά Ανανιάδης [φωτογραφίες]

Πρώτη γνωριμία με το «Καλάθι Πρωινού» της εταιρίας του Βασίλη Ανανιάδη, μια «γέφυρα» μεταξύ γαστρονομίας και Τουρισμού, σε μια εκδήλωση την οποία φιλοξένησε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λιμεναρίων και Μαριών Θάσου

Το πρωινό είναι η βασική «πρώτη ύλη» για να ξεκινήσει σωστά μια ημέρα τόσο σε διατροφικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για διακοπές. Πόσοι από εμάς έχουμε επιλέξει ή αποκλείσει κάποιο κατάλυμα εξαιτίας ενός καλού ή ανεπαρκούς αντίστοιχα πρωινού;

Το πρώτο γεύμα της ημέρας απασχολεί ιδιαίτερα, επίσης τους ξένους τουρίστες. Αυτομάτως, λοιπόν, το πρωινό συνδέεται με ένα ολοκληρωμένο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, άρρηκτα δεμένο με την ποιότητα ζωής των τουριστών, αλλά και τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής.

Με το… «Καλημέρα» η εταιρεία Αλλαντικά Ανανιάδης «έδεσε» τα παραπάνω συστατικά με την εγνωσμένης αξίας ποιότητα την οποία προσφέρει εδώ και χρόνια στον καταναλωτή, φτιάχνοντας το πρώτο «Καλάθι Πρωινού» για ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.




Τι είναι το «Καλημέρα»

Το «Καλημέρα» είναι ένας συσκευασμένος δίσκος πρωινού για τους πελάτες μιας μικρής τουριστικής επιχείρησης η οποία δεν διαθέτει κουζίνα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη ενός πρωινού, αναβαθμίζοντας τις τουριστικές υπηρεσίες, συμβάλει στην αύξηση των μορίων για την απόκτηση κλειδιών -τα αντίστοιχα αστέρια για μικρά καταλύματα-, διατηρείται για 20 μέρες εντός ψυγείου, έχει πιστοποιημένη ποιότητα, δεν απαιτεί προετοιμασία, αλλά ούτε και ειδικές εγκαταστάσεις και άδεια, παρά μόνο ένα ψυγείο για τη συντήρησή του.

Οι επιλογές των πρωινών είναι 4: Το κλασσικό, το Μεσογειακό, τα τοπικά προϊόντα (εν προκειμένω της Θάσου) και το γλυκό. Ο δε δίσκος είναι κατασκευασμένος για υλικό κατάλληλο για άμεση επαφή με τρόφιμα, ενώ μέσα στον δίσκο γίνεται έγχυση αζώτου και απορρόφηση οξυγόνου, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να είναι ασφαλή, αξιόπιστα και προστατευμένα.

Πρώτη γνωριμία με το «Καλημέρα»

Την πρώτη γνωριμία με το «Καλάθι Πρωινού» των Αλλαντικών Ανανιάδη είχαν την ευκαιρία να έχουν όσοι βρέθηκαν -επαγγελματίες του τουρισμού και μη- το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμεναρίων της Θάσου, στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο νεοσύστατος Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Λιμεναρίων και Μαριών Θάσου.

Εκεί ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Αλλαντικά Ανανιάδη, Βασίλης Ανανιάδης, μετά το καλωσόρισμα της «οικοδέσποινας» και προέδρου του Συλλόγου, Νατάσας Κυριατζίδου, ανέπτυξε τα ειδικά και γενικά χαρακτηριστικά του «Καλημέρα», τόσο θεωρητικά όσο και… πρακτικά, καθώς οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν τα προϊόντα του καλαθιού.

Ανάμεσα στο κοινό το οποίο έδωσε το«παρών» ήταν και ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος ανήγαγε το εγχείρημα σε ένα άλλο επίπεδο: «Η γαστρονομία είναι ένα κομμάτι άρρηκτα δεμένο με τον πολιτισμό μας. Αυτό που είχαμε επιχειρήσει πριν από χρόνια, ήταν να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε μια πολύ έξυπνη ιδέα, με έναν επιχειρηματία ο οποίος έρχεται να χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στον παραγωγό και στον ξενοδόχο, αποδεικνύοντας, παράλληλα ότι σεβόμαστε τον επισκέπτη του τόπου μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Κίμωνας Παπαδόπουλος, το επίσης μέλος της Διοίκησης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με την Περιφερειακή Αναγέννηση, Παύλος Τσουμάκης, καθώς και μια παρουσία-έκπληξη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μηνάς Βιντιάδης ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Θάσο για… καλλιτεχνικούς λόγους (διαβάστε σχετικά εδώ).

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση