Μια καβαλιώτικη εταιρία διακρίθηκε στον μεγαλύτερο ελληνικό διαγωνισμό γραφιστικής!

Το δημιουργικό γραφείο της Artware σχεδίασε ένα από τα πέντε καλύτερα ελληνικά e-shops και πήρε… ΕΒΓΕ!

Κάθε χρόνο, το περιοδικό +DESIGN με την υποστήριξη της ico-D (International Council of Design) προκηρύσσει διαγωνισμό γραφιστικών και εικονογραφικών έργων υπό τον τίτλο: «Eλληνικά Bραβεία Γραφιστικής και Eικονογράφησης» (EΒΓE) προκειμένου να αναδείξει τα καλύτερα έργα που καλύπτουν τους βασικούς τομείς της γραφιστικής και εικονογραφικής δημιουργίας στον ελληνικό χώρο.

Η φετινή διοργάνωση επεφύλασσε μία σημαντική διάκριση για την Καβάλα, αφού ανάμεσα στις 1.320 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, το «δικό μας» καβαλιώτικο δημιουργικό γραφείο Artware κατάφερε να διακριθεί υποβάλλοντας ως υποψηφιότητα το online store της επιχείρησης Print Odyssey του οποίου ανέλαβε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι CEO της Artware Νίκος Σαββόπουλος και Μαρία Χατζηχαραλάμπους και η ομάδα τους, Αχιλλέας Σαββόπουλος, Αλέξανδρος Κόκκας, Σταμάτης Τέντσος, Βαγγέλης Μπουλτούκης, Νίκος Εγγλέζος και Ιωάννης Βανακάκης είχαν τη χαρά μέσα από τη λίστα των υποψήφιων e-shops στην κατηγορία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ/Ηλεκτρονικά καταστήματα, να επιλεγούν στη βραχεία λίστα (shortlist) των πέντε καλύτερων ηλεκτρονικών καταστημάτων στην Ελλάδα, και να λάβουν έπαινο στην τελική κατάταξη.

Το σκεπτικό πίσω από την υποψηφιότητα

«Μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Print Odyssey ώστε να επικοινωνεί σωστά το προϊόν. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο responsiveness του e-shop διότι οι περισσότερες επισκέψεις ήταν από mobile συσκευές. Σχεδιάστηκαν δεκάδες εικονίδια και έγινε φωτογράφιση για τη σωστή επικοινωνία των περιεχομένων του kit, μιας και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους του ανασχεδιασμού του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η ανανέωση πέτυχε με το παραπάνω τους στόχους της, τα “abandoned carts” μειώθηκαν κατά 70% από τις κινητές συσκευές και οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν»!

Σχετικά με τα ΕΒΓΕ

Βασικοί στόχοι των EBΓE είναι η ηθική αναγνώριση και επιβράβευση των δημιουργών και των διακριθέντων έργων, και παράλληλα η προβολή και η ανάδειξη της δημιουργικότητας, σε συνδυασμό με την αισθητική και εκτελεστική αρτιότητα των διαγωνιζομένων έργων. Ο θεσμός των EBΓE εδώ και 18 χρόνια προσελκύει εκατοντάδες ανθρώπους των καλύτερων δημιουργικών γραφείων της Ελλάδας, αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής, των τεχνών και του πνεύματος οι οποίοι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τις αρτιότερες δουλειές και τους δημιουργούς τους.

Φέτος τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019 διοργανώθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την τελετή παρακολούθησαν 500 επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 κατατέθηκαν 1.320 έργα στις τρεις κριτικές επιτροπές των EBΓE.

Σχετικά με την Artware

ΗArtware αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα δημιουργικού γραφείου, μια και ο επαγγελματισμός, η αισθητική και η αποτελεσματικότητά του το έχουν καταστήσει ικανό να συναγωνίζεται τα μεγαλύτερα δημιουργικά γραφεία της Ελλάδας. Η ομάδα του προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις εταιρικής ταυτότητας, πρακτικές και αισθητικές λύσεις σχεδιασμού συσκευασίας, καινοτόμο σχεδιασμό εξατομικευμένων ιστοσελίδων και e-shop, καθώς και μοναδικές οπτικές εμπειρίες φωτογραφικής απεικόνισης.

Το e-shop της Print Odyssey δια… χειρός Artware