ΙΕΚ Καβάλας: Γιορτή λήξης χρονιάς με πολλές γεύσεις, χρώματα, μουσική και χορό [φωτογραφίες]

Οι σπουδαστές του Ινστιτούτου παρουσίασαν τη «δουλειά» τους με τρόπο πρωτότυπο και με πολύ κέφι σε μια εκδήλωση που τα είχε όλα - «Παρών» και από υποψήφιους αυτοδιοικητικούς

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019 η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Καβάλας. Το αίθριο του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το ΙΕΚ «πλημμύρισε» από χαμόγελα, γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα, αρώματα, μουσικές αλλά και χορό, με σπουδαστές και καθηγητές να γιορτάζουν τη λήξη μιας ακόμη επιτυχημένης χρονιάς.

Το «παρών» στην ετήσια εκδήλωση του ΔΙΕΚ, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Σύγχρονου Δήμου Κώστας Πεφάνης.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Γρηγόρης Ιωσηφίδης, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, γνωστοποίησε πως το Ινστιτούτο «έχει ως πρωταρχικό του σκοπό την σύνδεση της εκπαίδευσης-κατάρτισης με την εργασία και για αυτό τον λόγο επιλέγει ειδικότητες που έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση».




Αν και στο ΔΙΕΚ μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου (Γενικού, Επαγγελματικού ή Εσπερινού), ο κ. Ιωσηφίδης γνωστοποίησε ότι τα τελευταία χρόνια οι σπουδαστές του Ινστιτούτου «είναι σε ποσοστό 20% απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ με απώτερο στόχο την βελτίωση του επαγγελματικού τους προφίλ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας αποτελείται από 24 τμήματα, έχει εγγεγραμμένους περίπου 550 σπουδαστές και πάνω από 100 ωρομισθίους καθηγητές. Είναι το 3ο από τα 120 ΙΕΚ στην Ελλάδα σε πλήθος σπουδαστών.

Στο ΙΕΚ Καβάλας προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες:

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  2. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής-Υπηρεσία Ορόφων-Εμπορευματογνωσία)
  3. Βοηθός Βρεφονηπειοκόμων
  4. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
  5. Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  6. Βοηθός Εργοθεραπείας
  7. Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς
  8. Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
  9. Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου-Κινηματογράφου
  10. Προπονητής Αθλημάτων

Το νέο σχολικό έτος 2019-2020 θα προταθούν και νέες ειδικότητες οι οποίες θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι. Το ΙΕΚ λειτουργεί μεσημεριανές ώρες διευκολύνοντας τους σπουδαστές που εργάζονται.

Δείτε φωτογραφίες από την ετήσια εκδήλωση του ΔΙΕΚ Καβάλας