Επαγγελματικός προσανατολισμός: Η σωστή ενημέρωση με «επίγνωση» μπορεί να ανοίξει «ορίζοντες»

Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Απόστολος Τζιανάκης έχει όλες τις απαντήσεις και σε καλεί σε μια «ημέρα σταδιοδρομίας» στην Καβάλα

Τι επάγγελμα να κάνω όταν μεγαλώσω; Πρέπει να σπουδάσω σε κάποιο Ανώτατο Ίδρυμα ή να ακολουθήσω μια τεχνική σχολή; Ποιοι κλάδοι της οικονομίας προσφέρουν τις καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας; Να ακολουθήσω θεωρητική ή θετική κατεύθυνση; Αυτές είναι μερικές μόνον από τις ερωτήσεις που θέτονται επιτακτικά από την εφηβεία και μετά τόσο από γονείς όσο και μαθητές οι οποίοι πρόκειται να φοιτήσουν ή φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στην Ανώτατη Εκπαίδευση (αλλαγή τρόπου εισαγωγής, συγχωνεύσεις Ανώτατων Ιδρυμάτων και δημιουργία νέων κτλ.) καθιστούν αδήριτη την ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση που θα βοηθήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους στη λήψη των σωστών αποφάσεων.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΓΝΩΣΗ, έχοντας… επίγνωση του κοινωνικού του ρόλου πέρα και έξω από τη διδακτική αίθουσα, διοργανώνει σε συνεργασία με την «Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» την εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού «Ημέρα σταδιοδρομίας» στην Καβάλα με θέμα «Αναλυτική παρουσίαση πανεπιστημίων και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, στις 18:00, στην Αίθουσα «Φίλιππος» του Airotel Galaxy Hotel και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Η ειδοποιός διαφοράς αυτής της εκδήλωσης θα είναι ο διαδραστικός χαρακτήρας της, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες τους για όποια πανεπιστημαική σχολή θέλουν ή για όποιο άλλο ζήτημα άπτεται της θεματολογίας.

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Απόστολος Τζιανάκης, ο οποίος θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα του τεθούν σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και το πώς ένα πτυχίο μπορεί να «συνδεθεί» με την αγορά εργασίας και να προσφέρει στους σημερινούς μαθητές σήμερα, επαγγελματική αποκατάσταση αύριο.

Δωρεάν το τεστ “Horizon” για όλους τους συμμετέχοντες

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΙΓΝΩΣΗ προσφέρει σε όλους όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού «Ημέρα σταδιοδρομίας» την ευκαιρία να συμπληρώσουν εντελώς δωρεάν το τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων “Horizon” της εταιρίας «Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας». Μετά τη συμπλήρωση, θα ακολουθήσει και ανάλυση των αποτελεσμάτων από πιστοποιημένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ

Σχετικά με τον εισηγητή

Ο Απόστολος Τζιανάκης είναι σύμβουλος σπουδών και υπεύθυνος εταιρικής ανάπτυξης της «Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας». Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2008 που εργάζεται στην Orientum έχει εκπαιδευτεί πάνω στην χρήση και ερμηνεία των ψυχομετρικών εργαλείων Horizon και Profiler μέσω σεμιναρίων και ατομικών εποπτειών. Είναι υπεύθυνος πωλήσεων, μέλος της συγγραφικής ομάδας του οδηγού σπουδών «ΠΑΜΕ…ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» από το 2012 καθώς και σύμβουλος σταδιοδρομίας πάνω στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Περισσότερα σχετικά με την Orientum εδώ