ΙΟΝΑ: Η 24χρονη Καβαλιώτισσα που «καλπάζει» στον κόσμο της Μόδας με τις δικές της μοναδικές δημιουργίες

Η δημιουργός ρούχων Ιωάννα Ιωακειμίδου άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ στην Καβάλα και με αφορμή τα «λαμπερά» εγκαίνια προσφέρει όλα τα ρούχα της πρώτης της Συλλογής με έκπτωση 50%!

Εδώ και λίγο καιρό, ανεβαίνοντας κάποιος την οδό Θεοδώρου Πουλίδου στην Καβάλα, αντικρίζει στα αριστερά του την καινούρια, ολόλευκη μπουτίκ ενός νέου brand μόδας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και μίνιμαλ αισθητική, η μπουτίκ ΙΟΝΑ αποτελεί τον καταλληλότερο χώρο για να αναδειχθούν οι δημιουργίες της Ιωάννας Ιωακειμίδου, της Καβαλιώτισσας δημιουργού ρούχων που βρίσκεται πίσω από το νέο κατάστημα ένδυσης της πόλης μας που άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα «λαμπερά» εγκαίνια της μπουτίκ ΙΟΝΑ στην ιστορική –αλλά και άκρως τουριστική– συνοικία της Παναγίας και τίμησαν με την παρουσία την οικογένεια Ιωακειμίδη για να γνωρίσουν από κοντά το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα και τις δημιουργίες της κόρης τους Ιωάννας.

Από παιδί, η Ιωάννα Ιωακειμίδου είχε ένα όνειρο: να εισχωρήσει στον συναρπαστικό χώρο της Μόδας. Η οικογενειακή παράδοση την «οδήγησε» να ακολουθήσει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ωστόσο, παράλληλα, παρακολούθησε άλλες τρεις σχολές: Σχέδιο Μόδας, Fashion Styling και Αισθητικής. Επιδιώκοντας την «τριβή» με τον χώρο, η Ιωάννα συνεργάστηκε στη συνέχεια με διάφορες εταιρίες ρούχων, πασαρέλες και fashion shows.

Η σχεδιάστρια του brand Ιωάννα Ιωακειμίδου

Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, παρά το «νεαρόν» της ηλικίας της, η 24χρονη Ιωάννα πήρε την απόφαση να τολμήσει και να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση και να «συστήσει» σε όλο τον κόσμο τα ρούχα που όλα αυτά τα χρόνια ονειρευόταν και σχεδίαζε. Έτσι, με τη βοήθεια της οικογένειάς της η οποία, χρόνια τώρα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του Τουρισμού και της Εστίασης, ξεκίνησε ένα brand που εμπνέεται από το όνομά της: ΙΟΝΑ!

Χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του brand ΙΟΝΑ είναι το λογότυπό του που απεικονίζει με λιτές γραμμές ένα άλογο το οποίο, με τα λόγια της σχεδιάστριας, «συμβολίζει ομορφιά, πάθος και δυναμικότητα», στοιχεία που η ίδια επιθυμεί να χαρακτηρίζουν τις γυναίκες (αλλά και τους άνδρες) που θα φοράνε τις δημιουργίες της.

Το σκεπτικό πίσω από την πρώτη Συλλογή ΙΟΝΑ είναι «θηλυκότητα όλο το 24ωρο» και περιλαμβάνει κάποιος κλασικές γραμμές, κυρίως σε γήινα χρώματα, αλλά και κάποια κομμάτια με νεωτερισμούς. Ωστόσο, η ανάδειξη της θηλυκότητας είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τη σχεδιάστρια και γι’ αυτό προτείνει και κάποια κομμάτια εφαρμοστά, που διαγράφουν το σώμα, έχουν πολλά «ανοίγματα» και βαθιά ντεκολτέ ώστε να εκπέμπουν αισθησιασμό.

Η Συλλογή επίσης περιλαμβάνει και κάποια κομμάτια για άνδρες και παιδιά, αλλά και αξεσουάρ όπως τσάντες, ζώνες και κοσμήματα. Βασικά υφάσματα της πρώτης συλλογής είναι το σατέν, το βαμβακερό και το λινό.

Όλες οι δημιουργίες ΙΟΝΑ είναι πλέον διαθέσιμες στην ομώνυμη μπουτίκ που βρίσκεται επί της οδού Γραβιάς 21 στην Καβάλα, ενώ η επιχείρηση δέχεται παραγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε ακόμα και μέσω email.

Ακολουθήστε την ΙΟΝΑ στο facebook και το Instagram ή επισκεφθείτε το επίσημο site της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα «λαμπερά» εγκαίνια IONA