«Κουτούκι του Σαρρή»: Ένα γνώριμο στέκι που έγινε… αγνώριστο [φωτογραφίες]

Ο χώρος άλλαξε ριζικά, αισθητικά και γευστικά, αλλά παρέμεινε σταθερός στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση-Το παλιό συναντάει το νέο, ενώ οι Ποικιλίες Ανανιάδη έρχονται να ενισχύσουν το «παιχνίδι» των γεύσεων-Τα νέα πιάτα και οι εκπλήξεις

Μερικά στέκια δεν αλλάζουν, παρόλο που… αλλάζουν ριζικά, αισθητικά και γευστικά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το «Κουτούκι του Σαρρή» στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας, το οποίος άνοιξε τις πόρτες του στους καλοφαγάδες, έχοντας νέο ύφος, αλλά την ίδια ποιότητα.

Ο Γιάννης Σαρρής άνοιξε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μια πόρτα στον χρόνο και δημιούργησε ένα παραδοσιακό ελληνικό μπακάλικο, με τα τραπέζια να περιτριγυρίζονται από γνήσια ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία είναι τοποθετημένα σε ράφια, έτοιμα να βρεθούν στα πιάτα.

Ανάλογη αισθητική επικρατεί και στα σκεύη: καρδάρες και σέσουλες παίρνουν θέση στα τραπέζια, ανάμεσα στις πολύχρωμες καρέκλες και δίπλα σε ένα ψυγείο-βιτρίνα για να ανοίγει η… όρεξη πριν καν καθίσεις, ενώ τα χάρτινα σουπλά έχουν γεύση από… ιστορία της Καβάλας, με φωτογραφίες από τις καπναποθήκες του Εμπορικού Κέντρου και ιστορικές πληροφορίες για την μακρόχρονη παράδοσή τους.

Οι αλλαγές στον χώρο είναι αισθητές απ’ άκρη σ’ άκρη, από την κουζίνα μέχρι τους χώρους υγιεινής και από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, πληρώντας παράλληλα αυστηρά όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Όσον αφορά τις γεύσεις, ο πήχης ανεβαίνει κατακόρυφα, μαζί με τη φαντασία του προσωπικού και των σεφ και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Φέτος, μάλιστα, παίζει ένας δυνατός «παίκτης», γνωστός για τις ποικιλίες, την ποιότητα και την γευστική «καλαισθησία» του: οι Ποικιλίες Ανανιάδη, οι οποίες εμπλουτίζουν το μενού ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Βασίλης Ανανιάδης και Γιάννης Σαρρής σε δρόμους… παράλληλους

Καβουρμάς με αυγά σε μαντέμι, παστουρμαδοπιτάκια, σουτζούκι αρμένικο Ανανιάδη σε στραπατσάδα, ψαρονέφρι γλυκόξινο, ριζότο μανιταριών, συνοδεία ελληνικών τυριών και ντόπιων κρασιών και τσίπουρου το οποίο φτιάχνεται στον Άγιο Ανδρέα, εμπλουτίζουν το φετινό μενού, «φιλοξενώντας» παράλληλα φημισμένες συνταγές και γεύσεις και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Κρήτη, τη Χίο και την Κοζάνη, ενώ και οι νέες «αφίξεις», όπως το μπέργκερ του Σαρρή, έρχονται να… ανοίξουν την όρεξη, δίπλα στην παράδοση και με «σύμμαχο» το εξυπηρετικό και ευγενικό προσωπικό.

…Και επειδή το καλό φαΐ απαιτεί και καλή μουσική, κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κέφι απογειώνεται με ζωντανή μουσική.

Δείτε φωτογραφίες από τον ανανεωμένο χώρο