Ένα νέο πρόσωπο συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Ο Γιάννης Σαρρής συστρατεύεται με τον Βασίλη Λεμονίδη με διάθεση να δουλέψει για την «επόμενη μέρα» στην αγορά της πόλης

Αν και προέρχεται από τον κλάδο της εστίασης, δεν έχει άποψη μόνο για τον καφέ, το ποτό και το φαγητό. Ο Γιάννης Σαρρής έχει θέσεις και ιδέες για την αγορά της Καβάλας συνολικά και θέλει να δουλέψει συλλογικά για την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα ωφελήσει την πόλη συνολικά. Γι’ αυτό και φέτος, για πρώτη φορά, αποφάσισε να «κατέβει» στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου ως υποψήφιος με την Ενωτική Κίνηση Εμπόρων.

«Ο στόχος είναι να μπούνε νέα πρόσωπα μπροστά, με φρέσκιες ιδέες και όλοι μαζί, με οδηγό την εμπειρία του Βασίλη Λεμονίδη, να δώσουμε νέα “πνοή” στην αγορά της Καβάλας. Και όλα αυτά, σε μια κρίσιμη καμπή με την Οικονομία να αλλάζει, να μεταλλάσσεται αλλά και να δίνει σε όλους νέες προοπτικές ανάπτυξης, λέει ο Γιάννης Σαρρής μιλώντας στο KAVALA POST λίγες μέρες πριν τις κάλπες (14-15 Νοεμβρίου 2019) που θα αναδείξουν τη νέα Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας κρίνει θετικά τη θητεία του Βασίλη Λεμονίδη στο «τιμόνι» του θεσμικού οργάνου των εμπόρων της Καβάλας, γι’ αυτό άλλωστε και αποφάσισε να συστρατευτεί μαζί του. «Ο Βασίλης κράτησε τον Σύλλογο ψηλά, εισάγοντας νέους θεσμούς που βοήθησαν ουσιαστικά τα μαγαζιά, όπως η Λευκή Νύχτα, ενώ εκτιμώ και τον χαρακτήρα του. Η ικανότητά του να συνθέτει και να συσπειρώνει αλλά και οι άριστες σχέσεις συνεργασίας που διατηρεί με όλους τους φορείς της Καβάλας τον καθιστούν, νομίζω, την καλύτερη επιλογή για τη θέση του προέδρου», εξηγεί ο κ. Σαρρής.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη περίοδο, ο Γιάννης Σαρρής θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου σε θέματα νέων τεχνολογιών που μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και, κατά συνέπεια, να «ανεβάσουν» την αγοραστική κίνηση. «Οι εξελίξεις τρέχουν και οι έμποροι της Καβάλας δεν θα πρέπει να μένουμε πίσω. Πρέπει συνεχώς να ευθυγραμμιζόμαστε με τις νέες τάσεις, να παίρνουμε παραδείγματα από άλλες, μεγαλύτερες πόλεις και, γιατί όχι, από το εξωτερικό, έτσι ώστε να “κρατήσουμε” τους πελάτες μας και, εννοείται, να προσελκύσουμε νέους, να διευρύνουμε τον “κύκλο” μας».

Ο Γιάννης Σαρρής υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθούν κίνητρα να μείνουν τα χρήματα των Καβαλιωτών στην αγορά της πόλης. «Να αγαπήσουμε ξανά την πόλη μας, να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα εμείς οι έμποροι και οι επαγγελματίες να δώσουμε κίνητρα στον κόσμο. Να βρούμε νέους τρόπους, πατώντας στις καλές εμπειρίες και πρακτικές του παρελθόντος και, την ίδια στιγμή, κοιτάζοντας μπροστά», συμπληρώνει.

Στο πλαίσιο της κουβέντας μας, ο Γιάννης Σαρρής δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στη Λευκή Νύχτα, έναν θεσμό που έχει κάνει αισθητή την «παρουσία» του τα τελευταία χρόνια έχοντας πετύχει να συσπειρώσει γύρω του και άλλες δυνάμεις της πόλης αλλά και τους πολίτες. «Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούν από τη Λευκή Νύχτα να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο τα εμπορικά καταστήματα», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να «γεννηθούν» και άλλες ιδέες σαν αυτή της Λευκής Νύχτας που θα «τονώσουν» την αγορά και που θα δημιουργήσουν ακόμη πιο δυνατούς «δεσμούς» ανάμεσα σε αυτήν και τους Καβαλιώτες αλλά και τους επισκέπτες.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Σαρρής νιώθει την ανάγκη να υπερτονίσει τον Ενωτικό χαρακτήρα του συνδυασμού της Κίνησης Εμπόρων υπό τον Βασίλη Λεμονίδη. «Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας συμμετέχουν στις εκλογές του οργάνου μας και να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό μας. Έναν συνδυασμό που συνθέτει δυνάμεις, έναν συνδυασμό ακομμάτιστο, που βάζει μπροστά το κοινό καλό όλων δίχως πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».

Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας θα διεξαχθούν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019. Ο Γιάννης Σαρρής είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τον συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» και υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλη Λεμονίδη.