Κουίντα: «Αυλαία» για μια σημαντική συνεργασία με την Ανώτατη Εκπαίδευση

Το θεατρικό εργαστήρι της Καβάλας εγκαινιάζει τη «σύνδεσή» του με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υλοποιώντας ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά

Την περασμένη χρονιά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενέταξε την Κουίντα στη λίστα των επίσημων συνεργατών του. Το καβαλιώτικο θεατρικό εργαστήρι είναι και επίσημα πλέον ένας από τους δύο θεατρικούς οργανισμούς του νομού (ο δεύτερος είναι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας) όπου τελειόφοιτοι του ΕΑΠ μπορούν πλέον να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση, ένα –απαραίτητο– «βήμα» πριν αποκτήσουν το πτυχίο τους…

Η ιδιαίτερα τιμητική αυτή συνεργασία «ήρθε» για  ως επιστέγασμα και αναγνώριση από έναν κορυφαίο εκπαιδευτικό φορέα της χώρας μιας συνεπούς πορείας δέκα περίπου ετών της Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα και του Παύλου Σταυρόπουλου στη θεατρική εκπαίδευση· και τον Μάρτιο, η συνεργασία αυτή θα βγάλει «καρπούς»…

Πιο συγκεκριμένα, η Γεωργία Κοροβέση, θεατρολόγος και φοιτήτρια του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» που υλοποιούν από κοινού το ΕΑΠ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Κουίντα, υλοποιώντας ένα σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 9-12 ετών, δίμηνης διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής που θα δημιουργηθεί στην Κουίντα, ειδικά για την περίσταση, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να εντάξουν τα παιδιά τους χωρίς οικονομικό κόστος!

«Ταξιδεύοντας μ’ έναν ήρωα»

«Πώς δημιουργείται ένας χαρακτήρας σ’ ένα παραμύθι ή σ’ ένα διήγημα; Ποια η δύναμη της πλοκής και τι συναισθήματα “φοράει” για ρούχα ένας ήρωας σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο; Η πιο διασκεδαστική ιστορία είναι αυτή που μπλέκονται όλα τα παραμύθια μαζί, φτιάχνοντας μια τεράστια παραμυθοσαλάτα με αστείους διαλόγους και περίεργες συγκρούσεις.

Επινοώντας χαρακτήρες, συνθήκες, συγκρούσεις και διαλόγους εξάπτουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, και εξασκούμε το ταλέντο μας στη γραφή».
Γεωργία Κοροβέση

Info

Τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 9-12 ετών θα ξεκινήσουν στo θεατρικό εργαστήρι της Κουίντας στις 13 Μαρτίου 2020 και θα γίνονται κάθε Παρασκευή (18:00 -20:00) έως τις 22 Μαΐου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το θεατρικό εργαστήρι στα τηλέφωνα 2510228387 και 6936984226 ή να απευθύνονται στην Κουίντα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].