Ο Ανανιάδης έβαλε το φαγητό του δρόμου στον «χάρτη» της γαστρονομίας στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Το Ananiadis Street Food είναι το νέο hot-spot των γεύσεων στον ιστορικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου

Ένα από τα παλιότερα και πλέον εμβληματικά εμπορικά σημεία της Καβάλας, το κατάστημα λιανικής της Ananiadis Foods που «μετράει» δεκαετίες «ζωής» στον ιστορικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου [Κριεζή 1] προμηθεύοντας γενιές και γενιές Καβαλιωτών με εκλεκτά αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, «μεταμορφώθηκε» στην πλέον ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση για την πόλη.

Ο Βασίλης και η Κατερίνα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Ανανιάδη που δραστηριοποιείται ανελλιπώς στον κλάδο των τροφίμων από το 1940, με πολύ μεράκι και φαντασία δημιούργησαν εκεί το Ananiadis Street Food, ένα «υβριδικό» κατάστημα που «κρατάει» τον παραδοσιακό χαρακτήρα του μαγαζιού να θυμίζει έντονα «μπακαλάκι» άλλων εποχών και εισάγοντας ένα νέο κομμάτι εστίασης-ύμνο στο «φαγητό του δρόμου».

Το Ananiadis Street Food λειτουργεί καθημερινά από τις 07:00 το πρωί, πουλώντας όλα τα εκλεκτά προϊόντα που είτε δημιουργεί είτε εμπορεύεται η Ananiadis Foods [αλλαντικά, τυροκομικά, ζυμαρικά, έλαια, ξηρούς καρπούς, επιλεγμένες μαρμελάδες, μέλια κτλ.] αλλά και σερβίροντας ζεστές και κρύες προτάσεις από τη νέα κουζίνα που προστέθηκε μετά την απαραίτητη ανακαίνιση.

Το μενού -διαθέσιμο όλη μέρα, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα- περιλαμβάνει από ιδιαίτερες ομελέτες που «παντρεύουν» το δυτικό πρωινό με ανατολίτικα προϊόντα [καραμανλίδικα λουκάνικα, καβουρμάδες, παστουρμάδες κ.ά.], «περιπετειώδη» σάντουιτς με φρέσκα λαχανικά και αναπάντεχους συνδυασμούς τυριών και αλλαντικών μέχρι αυθεντική ιταλική καρμπονάρα αλλά και την… καλύτερη πίτσα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην πόλη!

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κλασικές προτάσεις Street Food όπως το «απαραίτητο» Hot Dog, το σπιτικό κεμπάπ με φρέσκα ντοματίνια και μουστάρδα, οι deep-fried γαρίδες βουτηγμένες σε ιστό πατάτας που σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα ή η τάρτα αβγών με χωριάτικο λουκάνικο.

Τον πλούσιο κατάλογο του Ananiadis Street Food συμπληρώνουν ιδανικά η παγωμένη βαρελίσια μπίρα αλλά και ένας διόλου ευκαταφρόνητος κατάλογος τοπικών κρασιών που σερβίρονται στη σωστή θερμοκρασία.

Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες και κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει «στέκι» και σημείο αναφοράς στην καλοκαιρινή Καβάλα. Όλο το μενού του Ananiadis Street Food διατίθεται και για take away. Για να κρατήσετε τραπέζι, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2510222341.