Μπορεί ένα κοκτέιλ να… σώσει ανθρώπινες ζωές; Ο Γιάννης Σαρρής απαντά «ναι»!

Θεματική βραδιά για καλό σκοπό «Στου Σαρρή»: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Φάρμα Μουσθένης και dtails «σερβίρουν» γεύσεις μοναδικές για την αγορά ενός απινιδωτή με «σύμμαχο» τη MEDEQ του Αθανάσιου Παπαθανασίου

Οι θεματικές βραδιές του καλοκαιριού συνεχίζονται στην ταβέρνα «Στου Σαρρή» στη Νέα Ηρακλίτσα κι ας είναι ο Σεπτέμβριος «προ των πυλών». Ο Γιάννης Σαρρής δεν σταματά να «γεννά» νέες ιδέες για ιδιαίτερα events, βάζοντας πάντα στο «κάδρο» των γεύσεων και των όμορφων στιγμών την αλληλεγγύη και την ειλικρινή διάθεση για προσφορά.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στο γνωστό «μπαλκόνι» της Νέας Ηρακλίτσας, τα τοπικά προϊόντα θα έχουν και πάλι την τιμητική τους. «Πρωταγωνιστές» θα είναι το ούζο «Ηδωνικό» και το ροζέ κρασί Amethystos του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη τα οποία και θα σερβιριστούν σε ευφάνταστα κοκτέιλ που θα ετοιμάσει η ομάδα του dtails [Στέλιος Βουρβουτσιώτης και Δημήτρης Δοπρίδης] ενώ η Φάρμα Μουσθένης θα παρουσιάσει μια ποικιλία από τα εκλεκτικά κατσικίσια τυριά που παράγει.

Φτιάχνοντας κοκτέιλ για καλό σκοπό

Ο σκοπός της βραδιάς δεν είναι απλά «καλός», αλλά, θα έλεγε κανείς ότι είναι «ιερός»! Ο στόχος είναι με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν, να αγοραστεί ένας απινιδωτής ο οποίος θα δωρηθεί στην Καβάλα και θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου θα υπάρχει 24ωρη πρόσβαση.

«Αυτήν τη στιγμή στην Καβάλα δεν υπάρχει απινιδωτής προσβάσιμος 24 ώρες το 24ωρο. Αν το αλλάξουμε αυτό, ίσως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», μας εξηγεί ο Γιάννης Σαρρής ο οποίος σκέφτηκε την ιδέα της διοργάνωσης της βραδιάς με ερέθισμα τον πρόσφατο χαμό συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από καρδιακό επεισόδιο, κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν είχαν έγκαιρη πρόσβαση σε έναν απινιδωτή. «Το κόστος είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι απαγορευτικό. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου, μπορούμε να το καταφέρουμε!», συμπληρώνει.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι η ιατρική-τεχνική εταιρία MEDEQ του Αθανάσιου Παπαθανασίου η οποία έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στην αγορά του απινιδωτή, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Γιάννη Σαρρή.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Εάν θέλετε και εσείς να συνδράμετε για να αποκτήσει η πόλη της Καβάλας έναν απινιδωτή που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, δεν έχετε παρά να… περάσετε καλά, απολαμβάνοντας μεσογειακές γεύσεις, τοπικό οίνο και αποστάγματα με φαντασία, δίνοντας το «παρών» το βράδυ της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου 2020 στην ταβέρνα «Στου Σαρρή» στη Νέα Ηρακλίτσα.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2594022400.

Τοπικός οίνος και αποστάγματα στο… σέικερ!

Την εκτέλεση των cocktails τη βραδιά της 4ης Σεπτεμβρίου 2020 «Στου Σαρρή», έχει αναλάβει το dtails που αποτελείται από τους Στέλιο Βουρβουτσιώτη και Δημήτρη Δοπρίδη, τους δημιουργούς του derelicte bar και του espresso&’tails οι οποίοι στο παρελθόν έχουν συμετάσχει στο Athens Bar Show με σαφή προσανατολισμό την ανάδειξη της τοπικότητας προϊόντων και της ένταξής τους με άρτια αισθητική στον χώρο της αναπτυσσόμενης ελληνικής bar σκηνής.

Ο Στέλιος και ο Δημήτρης παρουσιάζουν πρωτότυπα cocktails με τοπικά αποστάγματα και οίνο, βότανα και υλικά από την ευρύτερη περιοχή, όπως το μέλι Θάσου.