Ένας Καβαλιώτης μαθαίνει στους Αθηναίους να τρώνε σουβλάκι και σουτζουκάκι μέσω… Βόλβης [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο «δικός μας» Τάσος Περδίκης είναι ο... μύστης-ψήστης πίσω από τα κάρβουνα του νέου σουβλατζίδικου-σουτζουκάδικου της Βαρβακείου Αγοράς των Αθηνών

Στον αριθμό 24 της οδού Ευριπίδου, ακριβώς μπροστά στην είσοδο της κρεαταγοράς, έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες το νέο σουβλατζίδικο του κέντρου της Αθήνας με το όνομα «Η Βόλβη».

Ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο Άρης Δούκας, γνωστός από την εστίαση της πρωτεύυσας (Noel, Mr.Fox: The Bar), ο οποίος αποφάσισε μέσα στην καραντίνα να συστήσει στους Αθηναίους το σουβλάκι, στην πιο παραδοσιακή και αυθεντική του μορφή, έχοντας για «σύμμαχό» του έναν «βετεράνο» της ψησταριάς και των κρεάτων, τον «μύστη» Τάσο Περδίκη.

«ιδέα για το άνοιγμα του μαγαζιού έκατσε εντελώς τυχαία μέσα στο καλοκαίρι. Πάντα λάτρευα το σουβλάκι. Αλλά το καλό, το ποιοτικό, χωρίς γύρους, λαδωμένες πίτες και φυσικά χωρίς πατάτες. Το συζήτησα με τον Τάσο Περδίκη (σ.σ. ο μετρ του ψησίματος στη Βόλβη), είδα ότι ταιριάζαμε σε αυτή τη φιλοσοφία και για καλή μας τύχη βρήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο σχεδόν έτοιμο. Δε μας σταμάτησε καθόλου το lockdown. Ήξερα πώς δουλεύει το take away και περίμενα ότι θα μπορέσουμε για αρχή να στηριχτούμε στον κόσμο, που έρχεται στην αγορά. Ίσως ήταν καλύτερα που ανοίξαμε τώρα και έχουμε τον χρόνο να το μεγαλώσουμε σιγά σιγά. Όσον αφορά το όνομα του μαγαζιού, είναι από την ταινία Ας περιμένουν οι γυναίκες. Λίγο το ότι το μαγαζί βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου (και στη Βόλβη είναι θαμμένος ο Ευριπίδης), λίγο το ότι ο Τάσος είναι από την Καβάλα, μάς οδήγησαν αμέσως σε αυτό το όνομα».

Ο Τάσος Περδίκης

Τα κρέατα που θα βρεις στη Βόλβη είναι όλα φρέσκα, ενώ το μενού είναι άμεσο, απλό, δωρικό και λιτό. Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Το χοιρινό σουβλάκι και το μοσχαρίσιο σουτζουκάκι, που μπορείς να τα γευτείς είτε μέσα σε τυλιχτό, είτε ως μερίδα.

Ο Καβαλιώτης ψήστης Τάσος Περδίκης έχει αναλάβει το ψήσιμο των κρεάτων πάνω σε κάρβουνα από το Άγιο Όρος, αλλά και τη δημιουργία μιας εξαιρετικής σως πάπρικας με ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης μπροστά από τη «Βόλβη»

Αν σε ρωτήσουν με τι θες το σουβλάκι σου, η μόνη σωστή απάντηση είναι «απ’ όλα». Η πίτα είναι μεν μικρή, αλλά φρέσκια και αφράτη, ενώ τα έξτρα υλικά που προστίθενται στο τυλιχτό σου είναι η ντομάτα, το κρεμμύδι, ο μαϊντανός, το αλάτι, η ρίγανη, το μπούκοβο και η μουστάρδα.

Θα αναρωτιέσαι ασφαλώς αν ξεχάσαμε τις τηγανιτές πατάτες. Όμως, όχι. Ας περιμένουν οι πατάτες, γιατί στη Βόλβη το σουβλάκι σερβίρεται στην παραδοσιακή του μορφή, χωρίς φανφάρες. Ο ορισμός του κλασικού και του ποιοτικού τυλιχτού.