Μεταξωτά μαντίλια από την Καβάλα «πετάνε» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης [φωτογραφίες]

Οι μεταξωτές δημιουργίες της MANTILITY ανάμεσα στα αυστηρά επιλεγμένα αντικείμενα του Πωλητηρίου του ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας ΦΙΞ στη λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Η ανακατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 ‒το κτίριο καταλαμβάνει 18.142 τ.μ. σε οικόπεδο επιφάνειας 3.123 τ.μ.‒ ωστόσο, μετά από αρκετές «περιπέτειες» άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Φεβρουάριο του 2020.

Η συλλογή του μουσείου αριθμεί πάνω από 1.000 έργα, τα οποία καλύπτουν τομείς όπως «ζωγραφική και τρισδιάστατα αντικείμενα», «φωτογραφία και νέα μέσα», «αρχιτεκτονική και βιομηχανικός σχεδιασμός». Στις αίθουσες της μόνιμης συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τρεις κατευθύνσεις: «Αναφορές μνήμης – Διεκδικήσεις – Πολιτικές αφηγήσεις», «Όρια και διελεύσεις» και «Ετεροτοπίες – Μυθολογίες του οικείου – Νέες προοπτικές».

Πρόσφατα, άνοιξε τις πύλες του και το ΕΜΣΤ Shop, το Πωλητήριο του Μουσείου, το οποίο διαθέτει μια πλούσια σειρά από παλαιότερους καταλόγους, οδηγούς και εκδόσεις ελληνικές και ξενόγλωσσες από τις συνεργασίες και τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφίσες, γραφική ύλη, branded αντικείμενα, παιδικά παιχνίδια και βιβλία, όλα αυστηρά επιλεγμένα από τους curators του Μουσείου.

Περιποιεί τιμή για την Καβάλα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που πωλούνται στο ΕΜΣΤ Shop είναι και οι μεταξωτές δημιουργίες της MANTILITY που έχει ιδρύσει η «δικιά μας» Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη η οποία συνεχίζει τις συνεργασίες-έκπληξη με κορυφαίους φορείς Πολιτισμού της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της χρονιάς η MANTILITY ανέλαβε τη σχεδίαση και παραγωγή των ειδικών επετειακών μεταξωτών μαντιλιών για τη σημαντικότερη, ίσως, Έκθεση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης [διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ].

Δείτε τα μαντίλια της MANTILITY να «πετάνε» στο ΕΜΣΤ Shop