Στη Μαγειρική, η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ! Εργαστηριακά σεμινάρια και για επαγγελματίες του Τουρισμού ή της Εστίασης

Καβάλα: Η Μαρία Παπανικολάου και το La Maison de Gourmet, σε συνεργασία με έμπειρους –και στη διδασκαλία– Σεφ-Εκπαιδευτές, προσφέρουν εξειδίκευση που θα σας... «λύσει» τα χερια! – Δυνατότητα και για online συμμετοχή – Οι εγγραφές ξεκίνησαν, διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση

ΗΜαγειρική, μια «τέχνη» παλιά όσο και ο άνθρωπος, συνυφασμένη με την ανάγκη της ίδιας της ύπαρξης αλλά και τις κοινωνίες, τη συνεύρεση, τη μοιρασιά, την αγάπη, το «δόσιμο», δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται… Χωρίς υπερβολή, η μάθηση στη Μαγειρική είναι δια… βίου!

Πέρα από «τέχνη» όμως, η μαγειρική είναι και επιχειρηματικότητα και οι προκλήσεις της εποχής είναι πολλές. Νέες τεχνικές, νέες συνταγές, νέες μέθοδοι και νέες τάσεις καθορίζουν τον κλάδο της εστίασης στο φαγητό, επιβάλλοντας οι επαγγελματίες του χώρου να πρέπει να είναι διαρκώς ενημερωμένοι.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Maison De Gourmet στην Καβάλα που εδώ και χρόνια προσφέρει ολοκληρωμένους κύκλους σπουδών και έχει βγάλει… «φουρνιές» μαγείρων στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνει εργαστηριακά σεμινάρια μαγειρικής που απευθύνονται σε επαγγελματίες του Τουρισμού ή της Εστίασης (και όχι μόνον) που θέλουν να εντρυφήσουν σε συγκεκριμένα πεδία της… «τέχνης» τους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του Κέντρου, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης online. «Η καραντίνα μάς προετοίμασε γι’ αυτό. Πλέον, έχουμε έναν επαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό για να “μεταδίδουμε” τα μαθήματά μας διαδικτυακά με τρόπο που να μην αφαιρεί τίποτε από την όλη διαδικασία. Έτσι, μπορεί κάποιος να συμμετέχει στα σεμινάρια “σαν να είναι εδώ”, μαζί μας!», υπογραμμίζει η υπεύθυνη λειτουργίας του La Maison De Gourmet κ. Μαρία Παπανικολάου.

«Σύγχρονη Ελληνική Δημιουργικη Κουζίνα», «Εστιατορικό γλυκό», «Σιροπιαστά», «Πίτες»,«Κοστολόγιο-Εδεσματολόγιο», «Τρόποι κοπής», «Λαχανικά», «Ζυμαρικά», «Βούτυρα»… είναι μερικές μόνον από τις θεματικές των  σεμιναρίων που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να εμβαθύνει με τη βοήθεια των μαγείρων-ζαχαροπλαστών εκπαιδευτών στο «ρόστερ» του La Maison De Gourmet.

Κάθε σεμινάριο, εκτός από γνώση, εξασφαλίζει και στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το κόστος της συμμετοχής στα σεμινάρια είναι ιδιαίτερα προσιτό, ωστόσο αυτό που σημειώνει η κ. Παπανικολάου είναι η ευελιξία στα προγράμματα, τόσο σε ό,τι αφορά τις ώρες διεξαγωγής όσο και στον τρόπο. «Γνωρίζουμε ότι για τους επαγγελματίες υπάρχει περιορισμός αναφορικά με τη διαθεσιμότητά τους, έτσι φροντίζουμε να παραμετροποιούμε τα προγράμματά μας με βάση τις ανάγκες τους», μας λέει, ενώ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι «υπάρχει και η δυνατότητα της online παρακολούθησης για όσους δεν ζουν στην Καβάλα», αναφέροντας ενδεικτικά τους επαγγελματίες της Θάσου.

Τα εργαστηριακά σεμινάρια μαγειρικής του La Maison De Gourmet ξεκινούν από τις αρχές Νοεμβρίου, τα τμήματα είναι ολιγομελή, ενώ υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα παρακολούθησης από ένα μόνο άτομο [ιδιαίτερα]!

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ