Τάσο Περδίκη, σουβλάκι ή καλαμάκι; «Ας μην ανοίξουμε αυτήν τη συζήτηση, θα… μαλώσουμε»! [βίντεο]

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στα καβαλιώτικα σουβλάκια και σουτζουκάκια: Η Ξένια Ντάντια πήγε Βαρβάκειο και μίλησε με τον «μύστη» του ψησίματος για μυστικές συνταγές και... τζαζ!

Δεν έχουν τέλος τα αφιερώματα κεντρικών ΜΜΕ στα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια από την Καβάλα που, από εδώ και ενάμιση χρόνο κάνουν την Αθήνα να… παραμιλάει! [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Με λίγα -αλλά ποιοτικά- υλικά και περίσσια μαστοριά, ο «δικός μας» Τάσος Περδίκης «κοινωνεί» από τον Δεκέμβριο του 2020 την τέχνη του ψησίματος μέσα από έναν μικροσκοπικό χώρο στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, επί της οδού Ευριπίδου, στη Βαρβάκειο.

Εκεί, στο ψητοπωλείο «Η Βόλβη», ο Τάσος δεν προλαβαίνει να ψήνει σουβλάκια και σουτζουκάκια που φτιάχνει ο ίδιος με συνταγή που «κληρονόμησε» από τους Αϊβαλιώτες πρόγονούς τους και γεύσεις που για χρόνια «μεγάλωσαν» γενιές και γενιές Καβαλιωτών, στο κρεοπωλείο-ψητοπωλείο των γονιών του, επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στην Κηπούπολη.

Σουβλάκι ή σουτζουκάκι, αφράτη πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι, αλατορίγανη, μουστάρδα, μπούκοβο και… τέλος! Για πατάτες… «στη λαϊκή»!

Η εκπομπή «κυψέλη» της ΕΡΤ «πήγε» Βαρβάκειο και η παρουσιάστρια Ξένια Ντάντια προσπάθησε να… ανακρίνει τον Τάσο για να αποσπάσει τη μυστική συνταγή για το θρυλικό -πλέον- σουβλάκι και σουτζουκάκι της Αθήνας, για να εισπράξει… χαμόγελο αλλά και αρκετή συζήτηση για την… τζαζ!

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα της «κυψέλης» στον Καβαλιώτη «μύστη» του ψησίματος Τάσο Περδίκη: