Μαθητές από την Καβάλα μάς «διδάσκουν» πώς να κάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας να… αξίζει! [βίντεο]

«Κάν' το ν' αξίζει»: Δείτε τη συγκινητική «ταινία» που ετοίμασε το Β3 Τμήμα του 7ου Γυμνασίου Καβάλας για να στείλει το δικό του μήνυμα, κόντρα «σε έναν κόσμο που δρα χωρίς να νοιάζεται»

Μια σοκολάτα· η τελευταία σοκολάτα του κυλικείου του σχολείου είναι η αφορμή για να ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης με «πρωταγωνιστές» τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β3 Τμήματος του 7ου Γυμνασίου Καβάλας οι οποίοι με μία μικρή «ταινία» που ετοίμασαν και ανέβασαν [γράφοντας τα ίδια τα παιδιά τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού που τη συνοδεύει!] παραδίδουν «μαθήματα» σε όλους μας!

Η ταινία γυρίστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο των δράσεων «Κι αν ήσουν εσύ» και «Σχολεία για όλους», με την επίβλεψη της υπεύθυνης εκπαιδευτικού και υποδιευθύντριας του 7ου Γυμνασίου Καλλιόπης Σωτηρέλη.

«Σε έναν κόσμο που δρα χωρίς να νοιάζεται, το τμήμα Β3 του 7ου Γυμνασίου Καβάλας αποφάσισε να πει δυνατά: «Κάν’ το ν’ αξίζει». Κάνε να αξίζει κάθε στιγμή…».

Δείτε την ταινία:

Η ταινία ξεκινά με μια διαμάχη των μαθητών για το ποιος θα πάρει την τελευταία σοκολάτα του κυλικείου. Η σοκολάτα πηγαίνει από τη μαθήτρια που την πρόλαβε στον συμμαθητή της, με την ατάκα «Κάν’ το ν’ αξίζει». Η σοκολάτα συνεχίζει να περνάει ανάμεσα στους συμμαθητές που τη δίνουν παρηγορώντας, προσφέροντας χαμόγελα, δίνοντας παραινέσεις, προσφέροντας μια αγκαλιά μαζί με αυτήν.

Στο τέλος, η σοκολάτα μοιράζεται σε όλους τους συμμαθητές που έκαναν τελικά κάθε στιγμή να ΑΞΙΖΕΙ… Γιατί δεν είναι δύσκολο να νοιάζεσαι και να δρας…

Την όμορφη πορεία της σοκολάτας ακολουθεί ένα τραγούδι με τον τίτλο «Κάν’ το ν’ αξίζει», τους στίχους και τη μουσική του οποίου έγραψαν οι μαθητές που εμφανίζονται:

ΝΕΦΕΛΗ Β.
ΜΑΡΙΑ Γ.
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Ε.
ΚΛΕΟΝΙΚΗ Ι.
ΖΩΗ Μ.
ΑΝΤΡΕΑΣ Μ.
Γ. Μ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ν.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Π.
ΝΙΚΗ Π.
ΡΑΝΙΑ Π.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
ΜΑΡΙΑ Σ.
ΝΙΚΟΣ Τ.
ΝΙΚΗ Τ.
ΧΑΡΗΣ Τ.
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Υ.
ΜΑΡΙΑ Χ.