Δια ζώσης μάθηση και τηλεκπαίδευση γίνονται… «ένα»! Φροντιστήριο της Καβάλας πρωτοπορεί πανελλαδικά [βίντεο-φωτογραφίες]

Τι είναι και πώς λειτουργεί η «Υβριδική Τάξη» που δημιούργησε και εφαρμόζει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Επίγνωση – Πώς τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα «σαν να είναι στην τάξη»!

2χρόνια πανδημίας ήταν αρκετά για να φέρουν τα «πάνω-κάτω» στη ζωή μας, επιβάλλοντας μία νέα «κανονικότητα» σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Φυσικά, η Εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να μείνει «αλώβητη» από τις αλλαγές που επέφερε ο κορονοϊός· κάποιοι όμως αποδείχτηκαν «σαν έτοιμοι από καιρό» και κατάφεραν να μετατρέψουν τους περιορισμούς σε… πλεονέκτημα!

Για παράδειγμα, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΓΝΩΣΗ στην Καβάλα κατάφερε όχι μόνον να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που, συχνά-πυκνά, επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση, αλλά και να αναβαθμίσει τη διαδικασία της διδασκαλίας εισάγοντας σε όλες τις βαθμίδες των τμημάτων της ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο, την «Υβριδική Τάξη».

Πώς λειτουργεί

Η «Υβριδική Τάξη» δεν είναι απλά μια online «ζωντανή μετάδοση» του μαθήματος σε απομακρυσμένους χρήστες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μέθοδο που ενσωματώνει πλήρως την εκπαιδευτική διαδικασία στην online πλατφόρμα, επιτρέποντας στον χρήστη να συμμετέχει «σαν να είναι εκεί»!

Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ

Πώς λειτουργεί: Ένας ψηφιακός διαδραστικός πίνακας προβάλλει σε πραγματικό χρόνο τη διδακτέα ύλη που σημειώνει ο καθηγητής, ταυτόχρονα τόσο στην αίθουσα όσο και απομακρυσμένα.

Επιπλέον, με το πέρας του μαθήματος όλοι οι μαθητές λαμβάνουν στον υπολογιστή ή το κινητό τους τις σημειώσεις που έχουν προκύψει από το μάθημα σε pdf ψηφιακό αρχείο…:

Παράλληλα, μία σειρά από ψηφιακά Μέσα [εξειδικευμένο λογισμικό βασισμένο στο Microsoft Teams, ψηφιακές κάμερες και μικρόφωνα κ.ά.] βελτιστοποιούν την οπτικοακουστική εμπειρία του απομακρυσμένου χρήστη και επιτρέπουν την ισότιμη συμμετοχή του στο μάθημα.

Σε ποιους απευθύνεται

Προφανώς, το μυαλό όλων σχετικά τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης μεθόδου πάει στις επιβεβλημένες καραντίνες, είτε γενικές είτε ατομικές λόγω νόσησης από τον νέο κορονοϊό, ωστόσο η «Υβριδική Τάξη» μπορεί να «λύσει τα χέρια» μαθητών και γονιών στην κατάρτιση του εβδομαδιαίου προγραμματισμού τους.

Η ουσιαστική εξομοίωση της δια ζώσης και της απομακρυσμένης μάθησης που επιτυγχάνεται με την «Υβριδική Τάξη», σημαίνει ότι ένας μαθητής μπορεί να επιλέξει τις μέρες και τις ώρες που ο ίδιος/η ίδια θα παρακολουθεί τα μαθήματα και με τον τρόπο που επιθυμεί.

Ουσιαστική αναβάθμιση της διδασκαλίας

Η «Υβριδική Τάξη» δεν απογειώνει μόνο την τηλεκπαίδευση, αλλά εμπλουτίζει και τη δια ζώσης διδασκαλία!

Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν επιπλέον εργαλεία για να μετατρέψουν το μάθημα σε μία ευχάριστη, εποικοδομητική και διαδραστική εμπειρία: Διαδικτυακές ασκήσεις, βίντεο, παρουσιάσεις και εικόνες αναβαθμίζουν την ώρα του μαθήματος, αυξάνοντας την προσήλωση και βελτιώνοντας την απόδοση των μαθητών.

Μαθητοκεντρική προσέγγιση με… εχέγγυα τεχνολογίας

Πέρα από τις καινοτομίες που εισάγει, τις ευκολίες και την ευελιξία που παρέχει, η «Υβριδική Τάξη» της Επίγνωσης υποστηρίζεται και με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό στον οποίο έχει επενδύσει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Επίγνωσης επί της οδού Ομονοίας στο κέντρο της πόλης έχουν εγκατασταθεί οπτικές ίνες, παράλληλα με δορυφορική σύνδεση, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή σύνδεση των απομακρυσμένων χρηστών με την «Υβριδική Τάξη».

Όσοι θέλετε να «γνωρίσετε» από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΕΠΙΓΝΩΣΗ.

Info

Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Ομονοίας 117 | 4ος όροφος | Τ 2510838203 | Ε [email protected]
facebook | instagram | YouTube

epignosi.edu.gr