Καβάλα: Ο τοίχος έχει τη δική του «επιρροή». Ποίηση και «συναισθύματα» στο αστικό τοπίο [φωτογραφίες]

Μια εναλλακτική μορφή «γκραφίτι» με... δύναμη από τους ποιητές: Κάποια ή κάποιος αποτυπώνει με στένσιλ στους τοίχους της πόλης ποιήματα που «αγγίζουν»

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, κατά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους σε τοίχους της πόλης της Καβάλας στίχοι ποιητών με τη μορφή στένσιλ και από κάτω πάντα την ίδια υπογραφή: «επιρροή»!

Στην «πλάτη» της Δημοτικής Καπναποθήκης, σε ένα ντουβαράκι στο πάρκο Φαλήρου, στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην οδό Κομνηνών, ακόμα και στους… Αμμολόφους, η «επιρροή» εντάσσει στην καθημερινότητά μας τον Λόγο ποιητών, νεότερων και παλιότερων, γνωστών και μη, πάντα με την ίδια «μανιέρα» της αποτύπωσης στους αστικούς (κυρίως) τοίχους με τη μέθοδο του στένσιλ [stencils].

Δεν είναι γνωστό το ποια ή ποιος «κρύβεται» πίσω από το ψευδώνυμο «επιρροή», ωστόσο, σύμφωνα με τον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, η «δράση» της/του ξεκινά από τα τέλη του 2021 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Η «επιρροή» έχει… αδυναμία στον Ντίνο Χριστιανόπουλο και στον Γιώργο Δομιανό, σε νεότερους Έλληνες ποιητές όπως ο Δημήτρης Γκιούλος και η Γωγώ Λιανού αλλά και στη νεαρή Ινδή ποιήτρια Rupi Kaur, μεταξύ άλλων.

Κάποια από τα δίστιχα ή/και «τσιτάτα» που «δημοσιεύονται» στους τοίχους της Καβάλας είναι αγνώστου «πατρός» και φέρουν απλά την υπογραφή: «επιρροή» [προφανώς θα πρέπει να αποδοθούν στο άτομο που επιδίδεται σε αυτή την εναλλακτική μορφή «γκραφίτι»].

Δείτε περισσότερη «επιρροή»