Fysika: Η πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών στην Ελλάδα πήγε φανταστικά! Φυσικά… [φωτογραφίες]

Πολύς κόσμος, πολλά χαμόγελα και... καλά κρασιά στην πρώτη έκθεση Φυσικά Fysika που διοργάνωσαν οι Καβαλιώτες Στέργιος Τεκερίδης και Μάνος Νικολάου στη Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη η πρώτη έκθεση φυσικών κρασιών Φυσικά Fysika που έφερε σε έναν χώρο τριάντα οινοποιεία από όλη την Ελλάδα και έκανε τη συμπρωτεύουσα να… παραμιλά! Φυσικά…

Και… φυσικά, πίσω από την έκθεση, «κρύβονται» δύο Καβαλιώτες, ο Στέργιος Τεκερίδης από την ομάδα του φημισμένου wine-bar των Αθηνών Τανίνη Αγάπη μου και ο Μάνος Νικολάου, ιδιοκτήτης της Oenosophy Wine Tours, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι για τη μεγάλη «αγκαλιά» που επεφύλαξαν οι εκατοντάδες των επισκεπτών του 1ου Φυσικά Fysika.

Ακόμη και πολύ πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης στις 13:00, στην είσοδο της ΧΑΝΘ άρχισαν να σχηματίζονται ουρές από τον κόσμο που έσπευσε να επισκεφτεί μία πρωτότυπη έκθεση –την πρώτη στο είδος της που πραγματοποιείται στην Ελλάδα!– και να γνωρίσει από κοντά τριάντα οινοποιούς που ασχολούνται με το φυσικό κρασί, να μιλήσει μαζί τους και να δοκιμάσει πάνω από… 80 ετικέτες φυσικών κρασιών με ένα εισιτήριο!

Και όλα αυτά, εντός του κλειστού γηπέδου μπάσκετ της ΧΑΝΘ, το οποίο, για τις ανάγκες του Φυσικά Fysika, «μεταμορφώθηκε» σε ένα piano wine-bar, με τους ταλαντούχους πιανίστες Μάρκο Χαϊδεμένο και Γιάννη Παπαδόπουλο να «ντύνουν» τον χώρο με τζαζ και μπλουζ νότες και τους εκατοντάδες «θαμώνες» να περιφέρονται με ένα ποτήρι στο χέρι, δοκιμάζοντας λευκά, ροζέ, κόκκινα αλλά και «orange» κρασιά που δημιουργήθηκαν με μιαν «άλλη» κουλτούρα οινοποίησης από ανθρώπους με μεράκι.

Το Φυσικά Fysika θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη στην Αθήνα, και η «πρεμιέρα» του στη συμπρωτεύουσα έδειξε ξεκάθαρα ότι θα εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα εδραιωθεί!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το πρώτο Φυσικά Fysika

Ο Στέργιος Τεκερίδης με την ιδρύτρια της MANTILITY Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη και την Εύα Μπολολιά από την ομάδα της Τανίνης. Οι κυρίες φορούν το ειδικό, συλλεκτικό μεταξωτό μαντίλι «Φυσικά Fysika», χορηγία της MANTILITY στην έκθεση, που σχεδίασε η εικαστική καλλιτέχνις Rima Lyma.

Η Καβαλιώτισσα Wine Consultant Σέβη Τσαρουχά στο περίπτερο της Eklektikon

Θόδωρος και Στέργιος Τεκερίδης και Μπάκης Τσάλκος [Οινογένεσις]

Η οικογένεια Τεκερίδη σε [σχεδόν] απαρτία
Το συλλεκτικό μεταξωτό μαντίλι «Φυσικά Fysika» της MANTILITY δια χειρός Rima Lyma.