Πρεμιέρα στην Kouinta: Αυλαία και… πάμε για το πρώτο ιδιωτικό θέατρο της πόλης! [φωτογραφίες]

Με μία πανελλήνια πρεμιέρα ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το ολοκαίνουριο «θέατρο τσέπης» στο κέντρο της πόλης – Δείτε πώς μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα στεγάστηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο, σύγχρονο θέατρο!

Hπανδημία του κορονοϊού έπληξε τον κλάδο του Πολιτισμού όσο λίγους, βάζοντας «στοπ» στη δημιουργική διαδικασία, στη διάδραση με το κοινό αλλά και στα όνειρα πολλών καλλιτεχνών. Για κάποιους όμως, αυτή η αναγκαστική παύση στάθηκε αφορμή για να ξεπηδήσουν νέες ιδέες και να τεθούν νέοι στόχοι. Αυτό ισχύει στο ακέραιο για τη Ναταλία-Άννα Βασιλέκα και τον Παύλο Σταυρόπουλο, την «ψυχή», δηλαδή, της «Κουίντας»…

Η αναστολή των μαθημάτων και των σεμιναρίων στο εργαστήρι της Κουίντας «γέννησε» ένα νέο, πολύ μεγαλύτερο και φιλόδοξο θεατρικό όνειρο, το οποίο υλοποιήθηκε μέσα στα δύο χρόνια της «καραντίνας» και των περιορισμών και σήμερα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες.

Ο λόγος για το Kouinta Pocket Theatre, ένα «θέατρο τσέπης», το οποίο το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 σηκώνει αυλαία με μια νέα παραγωγή, και μάλιστα, με μία πανελλήνια πρεμιέρα!

Μια μικρή… μεγάλη σκηνή!

«The Little Big Stage» [δηλαδή, «Η μικρή-μεγάλη σκηνή»], έτσι προσδιορίζουν οι οικοδεσπότες Ναταλία-Άννα και Παύλος το δημιούργημά τους, ένα «κουκλίστικο» θέατρο χωρητικότητας 30 ατόμων, το οποίο όμως δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει καταξιωμένες επαγγελματικές σκηνές των Αθηνών!

Ένα παλιό μαγαζί επί της Εθνάρχου Μακαρίου 19, λίγα μέτρα από την πολυσύχναστη οδό Ομονοίας, άδειο για χρόνια, έγινε η έδρα του πρώτου ιδιωτικού θεάτρου της Καβάλας!

Μέσα σε μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα «χώρεσε» μια αξιοπρεπής θεατρική σκηνή, άρτια εξοπλισμένη σε ήχο και φώτα και… διώροφη, παρακαλώ (!), η πλατεία για τους θεατές, το εκδοτήριο των εισιτηρίων, ένας μικρός χώρος υποδοχής, τουαλέτα για το κοινό και καμαρίνια για τους ηθοποιούς!

Τη μελέτη και τις εργασίες μετατροπής του χώρου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο locus3 της Καβάλας, με επικεφαλής τη Σοφία Κιρτάζογλου, ενώ στη σωστή διαμόρφωση συνέβαλε σημαντικά και η εμπειρία της ομάδας της Κουίντας από τη συμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια σε επαγγελματικά θεατρικά ανεβάσματα.

Στόχος του Kouinta Pocket Theatre είναι να στεγάσει στη «μικρή-μεγάλη» σκηνή του καταρχάς τις δικές του παραγωγές, καθώς και να φέρει στην πόλη παραστάσεις-μετακλήσεις από σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν αποκλείεται και η φιλοξενία και άλλων εκδηλώσεων, μουσικών, λογοτεχνικών, κινηματογραφικών κ.ά.

Πρεμιέρα με «Τσέχωφ»… αλλιώς!

Η πρώτη παραγωγή της Kouinta Theatre Productions στο νέο της «σπίτι» είναι ένα έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Πρόκειται για το βραβευμένο με Tony Award έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, «γνώριμου» της ομάδας από την επιτυχημένη συνεργασία τους στο έργο «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι», το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη απήχηση στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία που συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό κόσμο του Τσέχωφ με τη σύγχρονη εποχή, όπου τα Social Media, η ανάγκη για προβολή και οι ανησυχίες της νέας αλλά και της μέσης ηλικίας καθορίζουν τα όνειρα και τις ζωές μας!

Η υπόθεση του έργου

Ο Βάνια και η ετεροθαλής αδελφή του Σόνια ζούνε μια ήσυχη ζωή σε μια αγροικία στην Πενσυλβάνια. Η αδελφή τους Μάσα που έφυγε πριν από πολλά χρόνια είναι πια μια διάσημη σταρ του κινηματογράφου. Όταν επιστρέφει απροειδοποίητα για ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι που μεγάλωσε μαζί με έναν φιλόδοξο και ανερχόμενο ηθοποιό, τον Σπάικ, οι ζωές των τριών αδελφών αναστατώνονται μέσα σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμών, ενοχών και μεταμφιέσεων.

Η παράσταση «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ» θα παίζεται στη σκηνή του Kouinta Pocket Theatre κάθε Σάββατο [στις 21:00], Κυριακή [στις 18:00 και στις 21:00] και Δευτέρα [21:00] από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Απριλίου 2023.

Αγοράστε εισιτήρια πατώντας εδώ

Επόμενο βήμα: Εξωστρέφεια…

Στα σχέδια της ομάδας της Kouinta Theatre Productions είναι οι παραγωγές να «μαγειρεύονται» εδώ, στην Καβάλα, να παρουσιάζονται στο κοινό της ευρύτερης περιοχής και μετά να «ταξιδεύουν» ανά την Ελλάδα και, γιατί όχι, αργότερα και στο εξωτερικό! Ήδη το «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ» θα παιχτεί στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2023 στην Αθήνα, στο θέατρο Αργώ, και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη.

Οι συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Κινησιολογική Επιμέλεια: Ελένη Μόμτσου
Επιμέλεια ήχου: Λιάνα Τζερεφού
Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη
Γραφιστική Επιμέλεια: Μιχάλης Τουμανίδης

Info

Kouinta Pocket Theatre
Εθνάρχου Μακαρίου 19
65302 Καβάλα
Τηλ. για κρατήσεις: 6946957037

Ακολουθήστε το Kouinta Pocket Theatre στο Instagram και στο Facebook