Πού να μείνετε στην Καβάλα: Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές φιλοξενίας σύμφωνα με το travel.gr

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό διαδικτυακό περιοδικό βρήκε και προτείνει τα καλύτερα - Από το εμβληματικό Imaret μέχρι έναν γουστόζικο ξενώνα στην Παναγία με θέα που κόβει την ανάσα!


TRAVEL TEAM

Aπό την αρχαία ιστορία της και το ένδοξο οθωμανικό παρελθόν μέχρι το σύγχρονο πρόσωπό της, τις υψηλού επιπέδου γαστρονομικές απολαύσεις και την εγγύτητά της σε πανέμορφες παραλίες, η Καβάλα αποτελεί μια από τις πόλεις της Μακεδονίας.

To travel.gr σας συστήνει τις καλύτερες επιλογές διαμονής στην πόλη που μέσα από τον συνδυασμό παρελθόντος και παρόντος κατορθώνει να προσφέρει στον επισκέπτη τη βίωση της ταξιδιωτικής coincidentia oppositorum, έχοντας την πρόθεση να σας προσφέρει τη δέουσα ισορροπία ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη ζεστασιά.

Imaret Hotel

Το Ιμαρέτ, έκτασης 4.200 τ.μ, εκτός από εμβληματικό μνημειακό σημείο αναφοράς της περιόδου των Οθωμανικών χρόνων έχει τη φιλοξενία στο αίμα του. Το κτήριο, αποτελούσε ένα συγκρότημα δημόσιων κτηρίων (kulliye) με κοινωφελή χαρακτήρα και στηριζόταν σε 2 κύριους πυλώνες του μουσουλμανικού κόσμου, τη διδασκαλική φιλοξενία και τη φιλανθρωπία. Σήμερα, το άλλοτε σύμβολο της ισλαμικής πίστης, λειτουργεί ως ξενοδοχείο και μνημείο, ενώ περιλαμβάνει και χαμάμ.

Στον ξεχωριστό τριγωνικό κήπο του πρώην ισλαμικού κέντρου όλα τα σύμβολα της παλιάς Καβάλας συντίθενται με σκοπό να ειπωθεί η ιστορία της, δίνοντας σας μαζί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας μια καλή γεύση της πόλης.

Διεύθυνση: Θεόδωρου Πουλίδου  30-32/ Τηλ: +30 2510 620151

Τhe Anthemion House 

Το Anthemion House στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο, νεοκλασικό κτίριο του 1927 που χτίστηκε αρχικά από τον Εβραίο καπνέμπορο Ααρών Τσιμίνο για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του. Οι δύο πρώτοι όροφοι (ισόγειο και 1ος όροφος) κατασκευάστηκαν πρώτα, αλλά αργότερα προστέθηκε ένας τρίτος όροφος για να εξυπηρετήσει την ανάγκη του ιδιοκτήτη του για θέα στη θάλασσα.

Σήμερα, σε ένα απόλυτα ζεστό και καλαίσθητο χώρο που αποτελείται από 7 δωμάτια παρέχει μέσα από μια ομάδα ιδιοκτητών που παραπέμπουν περισσότερο σε οικογένεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανέσεις.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 7, Καβάλα/Τηλ. 2510 211 711

Tourloo Kavala Seafront Old Town Guesthouse 

Ο ξενώνας Tourloo, με την εκπληκτική του θέα στη θάλασσα καταφέρνει να συνδυάζει διαφορετικά αλλά νόστιμα υλικά (όπως και το αντίστοιχο πιάτο). Ένας μικρός αλλά άνετος χώρος που συνδυάζει τη μοντέρνα διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, το Tourloo βρίσκεται στη γραφική και μοντέρνα γειτονιά «Παναγία», στην παλιά πόλη της Καβάλας, σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από την «βραχώδη παραλία», το κέντρο της πόλης και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Αποτελεί έτσι το ιδεώδες σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση της πόλης, χαρίζοντάς σας παράλληλα μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο αίθριό του μαγευτική θέα στις ακτές της.

Διεύθυνση: Ιερολοχιτών 30Α/Τηλ:694 715 1929

Maravilla Luxury Suites

Το Maravilla Luxury Suites είναι ένα μοναδικό κατάλυμα και βρίσκεται επάνω σε ένα λόφο με μαγευτική θέα τον κόλπο του Παληού. Απέχει 4 χιλ. από την πόλη της Καβάλας και μόλις 200μ. από οργανωμένη παραλία. Εκτός από τις υπηρεσίες πολυτελούς φιλοξενίας, το Maravilla είναι ξεχωριστό εξαιτίας της ιδιότητάς του να συνδέεται με σειρά δραστηριοτήτων εκτός της κεντρικής μονάδας φιλοξενείας, προσφέροντας από κολύμβηση και skuba diving μέχρι ιππασία.

Γ. Σεφέρη 5/Τηλ: +30 2510 441 046

Urban Bay

Σε απόσταση 800 μέτρων από την παραλία Περιγιάλι και 2,5 χιλιόμετρα από την παραλία Ραψάνη βρίσκεται το ξενοδοχείο Urban Bay. Εκτός από μια σειρά ανέσεων, όπως εσωτερική πισίνα, υδρομασάζ και δωρεάν Wi-Fi σε ολόκληρο το κατάλυμα, το γήινο σε χρώματα ξενοδοχείο διαθέτει επιπλέον το εξαιρετικό προνόμιο να βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα spots της Καβάλας: το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Διεύθυνση: Τήνου 1, 2510211114

Egnatia Hotel & Spa

Εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας προσφέρει και το τετράστερο Egnatia Hotel, το οποίο αποτελεί την ιδανική επιλογή για επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Σε ανακαινισμένο περιβάλλον, τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και υπηρεσίες, σας υποδέχεται για να σας προσφέρει μία απολαυστική εμπειρία φιλοξενίας, με τη δέουσα πίστη στην αξία της κομψότητας. Την ίδια στιγμή, το Essential Spa εγγυάται τις καλύτερες προϋποθέσεις φυσικής αναζωογόνησης προσώπου και σώματος. Το ξενοδοχείο προσφέρει μεταξύ άλλων ελκυστικά πακέτα διαμονής που περιλαμβάνουν τη χρήση του χαμάμ και και της εσωτερικής, θερμαινόμενης πισίνας.

Διεύθυνση: 7ης Μεραρχίας 139/Τηλ:+30 251 060 0250


Πηγή: travel.gr