Βράβευση της Φώνης Χριστοδούλου-Κορακάκη από το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Καβάλας (φωτογραφίες)

Η μητέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016 Άννας Κορακάκη τιμήθηκε από το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της δομής

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη–Προσχολική Αγωγή Καβάλας στον πολυχώρο Batis Multiplex, παρουσία του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΑΠΗ του δήμου.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ευαγγελία Δρακονάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας ότι «είναι η 3η Βασιλόπιτα που κόβουμε και θα δούμε αν είναι και η τελευταία, καθώς δεν ξέρω τί θα γίνει», ευχαριστώντας όλους όσοι συνέδραμαν στις δράσεις του ΝΠΔΔ και ειδικά το προσωπικό.

«Στα δυόμιση χρόνια που συμπορευόμαστε, πιστεύω ότι έχω καταφέρει να σας δείξω την προσπάθεια τη δική μου και του Διοικητικού Συμβουλίου να μη λείψει τίποτα από το Νομικό Πρόσωπο και να μπορέσουμε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα. Άλλωστε, το αντικείμενό μας είναι πολύ ευαίσθητο και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αποφάσεις μας έχουν το 99% της ομόφωνης συγκατάθεσης των μελών του ΔΣ, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων», ανέφερε η ίδια.

Τη σημαντικότητα του έργου του Νομικού Προσώπου του δήμου Καβάλας επισήμανε και ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης στην ΠΑΜ-Θ Σωτήρης Παπαδόπουλος, εξαίροντας το προσωπικό για το έργο του σε μια δύσκολη συγκυρία κυρίως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ταυτίστηκε με όσους δούλεψαν και φέτος για να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα από το Νομικό Πρόσωπο, λέγοντας ότι ο δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να το στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και δίνοντας συγχαρητήρια στο προσωπικό.

Ευαγγελία Δρακονάκη: Η Φώνη Κορακάκη είναι μια από εμάς…

Η κ. Δρακονάκη προχώρησε στη συνέχεια στη βράβευση της Φώνης Χριστοδούλου-Κορακάκη, μητέρας της χρυσής και δις Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Άννας Κορακάκη και συζύγου του προπονητή της αθλήτριας Τάσου Κορακάκη, λέγοντας ότι «η Φώνη Κορακάκη είναι μια από εμάς, καθώς πέρασε από τον Παιδικό Σταθμό Κρηνίδων και είναι εκείνη η μητέρα που μεγάλωσε ένα παιδί που έφερε 2 Ολυμπιακά μετάλλια, κάνοντάς μας όλους περήφανους και έχω την αίσθηση ότι ακολουθεί και ο υιός… Είναι εκείνη η εργαζόμενη μάνα που στήριξε και στηρίζει τον προπονητή της Άννας», ενώ στη συνέχεια το τιμώμενο πρόσωπο παρέλαβε τα βραβεία από την διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Έλσα Αυλωνίτου και από την εκπρόσωπο των Παιδικών Σταθμών Λία Πουλίζη.

«Εκ μέρους όλων των Ελληνίδων μαμάδων, πολλά συγχαρητήρια για σένα και το παιδί σου, που μας έκανε λίγο να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Είμαστε πολύ περήφανοι», δήλωσε η κ. Τσανάκα, δίνοντας στην κ. Κορακάκη μια τιμητική πλακέτα εκ μέρους του δήμου Καβάλας.

Από την πλευρά της η μητέρα της Ολυμπιονίκη ευχαρίστησε όλους όσοι την τίμησαν, λέγοντας συγκινημένη ότι «νιώθω πως συναισθηματικά είμαι ακόμα εδώ στο Νομικό Πρόσωπο, μαζί σας και μ’ αυτά που μου κάνετε νιώθω ότι δε θα φύγω ποτέ», προσθέτοντας ότι «δεν έκανα τίποτα παραπάνω από ό,τι κάνετε εσείς ως μαμάδες, απλά έκανα στην άκρη τις δικές μου ανάγκες για την οικογένειά μου, η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα: Τα 3 από τα 4 μέλη της κάνουν πρωταθλητισμό».

Δήλωσε, επίσης, ότι τίποτα δεν είναι απραγματοποίητο, αν τεθούν εξ αρχής οι σωστοί στόχοι, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των συναδέρφων της και εργαζομένων στη δομή του δήμου Καβάλας.