Τη φιλοζωική δράση του κόσμου και εκτός… facebook ζητάει το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ»

Πολύ καλή η συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, ελεγχόμενη η κατάσταση με τα αδέσποτα, όπως παραμένει το φαινόμενο των «ροών» από άλλους Νομούς

Το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ» της Καβάλας, συγκεντρώνοντας  τα μέλη και τους φίλους του, έκοψε σε παραλιακό καφέ την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά του.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές ήταν τα τετράποδα μέλη του Σωματείου, ενώ η πρόεδρος του «ΑΙΣΩΠΟΥ» Δέσποινα Αβραμίδου με την ευκαιρία της συγκέντρωσης των φιλόζωων, αναφέρθηκε στις δράσεις του Σωματείου και σε ό,τι κατάφερε να κατακτήσει απέναντι στα δικαιώματα των πλέον ανυπεράσπιστων και αγαπημένων πλασμάτων.

«Εδώ και δύο χρόνια», είπε, «έχουμε αναλάβει την προεδρεία του “ΑΙΣΩΠΟΥ”, έχοντας προχωρήσει σε δράσεις πέρα από τα βασικά που προσφέρουμε στα ζώα, όπως περίθαλψη, στειρώσεις και ό,τι χρειάζεται ένα αδέσποτο, σύμφωνα πάντα με την δυνατότητα που έχουμε. Γιατί τα οικονομικά μας εξαρτώνται από τους κουμπαράδες μας, από τις συνδρομές των μελών μας ή και από δωρεές όποιων θέλουν να βοηθήσουν.

»Έχουμε προχωρήσει και σε έναν άλλο τομέα. Τις καταγγελίες… Εδώ γίνονται συστάσεις και για τα δεσποζόμενα ζώα. Προσπαθούμε να φέρουμε όλο και περισσότερο κόσμο κοντά μας, γιατί οι περισσότεροι είναι  ικανοποιημένοι πιστεύοντας ότι βοηθάνε με το να δίνουν τα μηνύματά τους στο facebook, λύνοντας τα προβλήματα των ζώων. Όμως έτσι, παρά την καλή τους διάθεση, τα προβλήματα δε λύνονται.

»Πρέπει ο κόσμος να έρθει κοντά μας, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε οτιδήποτε θεωρούν ότι είναι μηδαμινό, όμως για ‘μας είναι σημαντικό. Ας μας πλησιάσουν. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με ένα τηλεφώνημά τους ή με ένα μήνυμά τους. Εμείς θα μιλήσουμε μαζί τους», τόνισε η ίδια στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Πολύ καλή η συνεργασία με τον δήμο τον τελευταίο χρόνο

Για τη συνεργασία του Σωματείου με το δήμο, η κ. Αβραμίδου δήλωσε ότι «τον τελευταίο χρόνο και με αντιδήμαρχο τον κ. Ζήση Μπόνια, που είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, έχουμε προχωρήσει αρκετά βήματα. Με καλή διάθεση θα γίνουν και άλλα πράγματα. Αρκεί να μας ακούν λίγο περισσότερο, αφού γνωρίζουμε κάποια πράγματα παραπάνω για την καλύτερη ζωή των τετράποδων φίλων μας».

Σε καλύτερη μοίρα όσον αφορά τα αδέσποτα σε σχέση με άλλους Νομούς

Σχετικά με το αν έχει αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων στην περιοχή μας, η πρόεδρος του Σωματείου είπε: «Από άλλες περιοχές και άλλους Νομούς, είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα. Ελέγχουμε περισσότερο τα πράγματα, κάνοντας με την βοήθεια κτηνιάτρων σημαντικό αριθμό στειρώσεων. Έχουμε διάφορα κρούσματα εγκαταλελειμμένων ζώων από γειτονικούς Νομούς που τα αφήνουν στην Καβάλα, αλλά και πάλι προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση».