Καβάλα: Οδηγός χτύπησε και παράτησε αβοήθητο αδέσποτο σκύλο

Το ζώο τελικά επέζησε χάρη στην επέμβαση πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο και μελών του «Αισώπου»

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2017, όχημα κινούμενο επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Καβάλα, στο ύψος περίπου του «Πολυκλαδικού» Λυκείου, χτύπησε έναν αδέσποτο σκύλο. Οι μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα λευκό Smart που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Ο δε οδηγός του, ενώ σαφέστατα αντιλήφθηκε τη βλάβη που προκάλεσε στο ανυπεράσπιστο ζώο, συνέχισε… ανενόχλητος την πορεία του…

Ευτυχώς για το άτυχο ζώο, στο σημείο έσπευσε πλήθος ευαίσθητων πολιτών, οι οποίοι προσπάθησαν να απαλύνουν τους ανυπόφορους πόνους του όπως μπορούσαν. Κάποιος το τύλιξε μέσα σε ένα σεντόνι, κάποιος το σκέπασε με μία ζακέτα ως… αυτοσχέδια κουβέρτα, τη στιγμή που όλοι προσπαθούσαν να καλέσουν σε βοήθεια.

Μέσω της Αστυνομίας, βρέθηκαν τηλέφωνα μελών του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος», τα οποία και έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Μετά από αρκετή προσπάθεια, βρέθηκε τελικά και ο διαθέσιμος κτηνίατρος που θα ήταν πρόθυμος να παράσχει στο ζώο τις πρώτες βοήθειες. Κάποιος προσφέρθηκε να το μεταφέρει εκεί με το αυτοκίνητό του και έτσι ο σκύλος, τελικά, επέζησε.

Να σημειωθεί ότι τα όσα διαθέσιμα στοιχεία υπήρχαν για το λευκό Smart δόθηκαν στην Αστυνομία, με στόχο να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός που προκάλεσε τόσο πόνο και που παραλίγο… τον θάνατο ενός ανυπεράσπιστου ζώου.