18 μήνες φυλακή και πρόστιμο στον πρώην αιρετό που πυροβόλησε σκύλο στη Λυδία Καβάλας

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2015 - Οι μάρτυρες κατηγορίας είπαν ότι δεν ήταν το πρώτο...

Εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η υπόθεση της δολοφονίας ενός σκύλου στη Λυδία Καβάλας πριν από ενάμιση χρόνο. Το γεγονός, παρά την ωμότητά του, είχε «κρατηθεί» χαμηλά στην επικαιρότητα και συζητιόνταν στα «πηγαδάκια» των κατοίκων της περιοχής. Μέχρι που ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης…

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στο χωριό της Λυδίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που ακούστηκαν στο Ακροατήριο, ο κατηγορούμενος, πρώην αιρετός «παράγοντας» του χωριού, διερχόμενος κατά τις απογευματινές ώρες από τον κεντρικό δρόμο κοντά στο γήπεδο του χωριού, χωρίς λόγο και αιτία, κατέβηκε από το τρακτέρ του όπου επέβαινε και πυροβόλησε τον σκύλο με όπλο που έφερε μαζί του, «καταφέρνοντάς» του θανάσιμα τραύματα. Αμέσως μετά, αποχώρησε, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περιοίκους οι οποίοι και προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ενώπιον του Ακροατηρίου μάλιστα, οι μάρτυρες επεσήμαναν ότι δεν ήταν η… πρώτη φορά που ο δράστης είχε προβεί σε αντίστοιχη πράξη!

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και πρόστιμο ύψους 5.300 ευρώ. Επί της απόφασης ασκήθηκε έφεση από την πλευρά του.