Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς κάνει πράξη τον εθελοντισμό

Οι μαθητές παρέδωσαν στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Κινητικές και Διανοητικές Διαταραχές «ΣΤΗΡΙΖΩ» Ξάνθης 10 μεγάλες σακούλες με πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων

Επίσκεψη των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Κινητικές και Διανοητικές Διαταραχές «ΣΤΗΡΙΖΩ» Ξάνθης και συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις του στα πλαίσια της συμμετοχής του στο έργο του πανελλήνιου δικτύου σχολείου του έργου «Νοιάζομαι και Δρω», δύο απτές αποδείξεις ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική ευαισθησία ξεκινάνε από μικρή ηλικία και δη από το σχολείο.

Ειδικότερα, το Δημοτικό σχολείο Νέας Καρυάς συμμετέχει στην πανελλήνια σύμπραξη σχολείων του έργου «Νοιάζομαι και Δρω», στοχεύοντας στην καλλιέργεια των εννοιών της ενσυναίσθησης, του εθελοντισμού και της ενεργούς συμμετοχής στους μικρούς μαθητές του.

Το έργο «Νοιάζομαι και Δρω», εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος και πολυμορφικού υλικού για τα σχολεία, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δημιουργία σχολικού δικτύου για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργής κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Κινητικές και Διανοητικές Διαταραχές «ΣΤΗΡΙΖΩ» Ξάνθης. Εκεί, αφού ενημερώθηκαν από την Γραμματέα του Συλλόγου Βικτώρια Τσιγγέλη για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου, παρέδωσαν δέκα μεγάλες σακούλες γεμάτες πλαστικά καπάκια τα οποία μάζευαν από την αρχή της χρονιάς, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια του Συλλόγου στη δράση «Καπακομανία» για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Επίσης, οι μαθητές του σχολείου δεσμεύτηκαν πως θα είναι κοντά στον Σύλλογο και θα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του.