Δηλητηρίασαν αδέσποτα σκυλιά στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας-Βρέθηκαν και πειστήρια του εγκλήματος (φωτογραφίες)

Δύο νεκρά σκυλιά και φήμες για άλλα τρία, το ένα δεσποζόμενο, ενώ ένα σώθηκε την τελευταία στιγμή από την ομάδα «Υιοθεσίες Αδέσποτων Ελευθερών Καβάλας» η οποία δίνει αμοιβή 300 ευρώ σε όποιον δώσει ασφαλείς πληροφορίες για τον δράστη

Μια αποκρουστική εικόνα αντίκρισαν τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας «Υιοθεσίες Αδέσποτων Ελευθερών Καβάλας» το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017, όταν μετά από μήνυμα κατοίκου της Νέας Ηρακλείτσας, βρήκαν δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά.

Ειδικότερα, τα μέλη της εν λόγω φιλοζωικής ομάδας Αντωνία Αναστασοπούλου και Άσπα Ζεκάκη έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο κάτοικος, στο τέρμα της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας με κατεύθυνση προς το Παληό, όπου αντίκρισαν δύο αδέσποτα σκυλιά να βγάζουν αφρούς από το στόμα και να ψυχοραγούν στο οδόστρωμα. Αμέσως τα μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Σοφίας Καρυοφυλλίδου στη Νέα Πέραμο, όπου για το ένα διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του, ενώ το άλλο σώθηκε χάρη στη χορήγηση ατροπίνης.

Το άτυχο σκυλάκι που πέθανε κατά τη μεταφορά του στην κτηνίατρο από τα μέλη της ομάδας «Υιοθεσίες Αδέσποτων Ελευθερών Καβάλας»

Η κ. Αναστασοπούλου και η κ. Ζεκάκη, ακούραστοι εθελοντές φιλόζωοι της περιοχής, ερεύνησαν την ευρύτερη περιοχή και βρήκαν κομμάτια κοτόπουλου κοντά σε κάδους απορριμμάτων ποτισμένα με δηλητήριο (πιθανώς φυτοφάρμακο), ενώ σχολιάζουν ότι τα άτυχα ζωάκια δεν πείραξαν και δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανέναν.

Ένα από τα δηλητηριασμένα κομμάτια κοτόπουλου που πέταξε ο εγκληματίας στην περιοχή της Ηρακλείτσας σπέρνοντας το θάνατο σε αδέσποτα σκυλάκια

Παράλληλα, υπάρχει επιβεβαίωση για τον θάνατο ενός ακόμα σκύλου με το όνομα Φλοξ στην ίδια περιοχή, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δηλητηρίαση ακόμα δύο αδέσποτων σκυλιών στο Παληό και ενός δεσποζόμενου και μάλιστα περιορισμένου μέσα σε αυλή στη Νέα Ηρακλείτσα.

Η φιλοζωική ομάδα προσφέρει αμοιβή 300 ευρώ σε όποιον δώσει ασφαλείς και συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αδίστακτο δράστη (για όποιον θέλει να επικοινωνήσει με την ομάδα μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα της στο Facebook εδώ), ενώ εφιστά την προσοχή σε όλους όσοι έχουν σκυλιά στο Παληό και στη Νέα Ηρακλείτσα να αποφεύγουν κάδους απορριμμάτων και πεταμένες τροφές στο δρόμο.

*Στη φωτογραφία εξωφύλλου εικονίζεται το άτυχο αρσενικό αδέσποτο με το όνομα Φλοξ το οποίο βρήκε δηλητηριασμένο κάτοικος της περιοχής.