Στον Μαρκόπουλο ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι»

Ο Σύλλογος επεξεργάζεται λύσεις για την εύρεση φοιτητικής στέγης για τους σπουδαστές από την Καβάλα που σπουδάζουν στη συμπρωτεύουσα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 18 Απριλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι» Δημήτρης Παπαχριστόπουλος.

Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Μαρκόπουλος με τον στενό συνεργάτη της Καβάλας στην Θεσσαλονίκη, όπως χαρακτήρισε τον κ. Παπαχριστόπουλο, «έναν άνθρωπο που έχει συνεργασία με τον ιδιαίτερο τόπο του σε θέματα που αφορούν την ίδια την Καβάλα και τον εθελοντισμό, την εθελοντική διάθεση προσφοράς, αλλά και την προβολή της πόλης μας στην συμπρωτεύουσα». Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον ίδιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου μέσω του κ. Παπαχριστόπουλου, «γιατί έχουν πάντα την καλύτερη διάθεση για την ιδιαίτερη πατρίδα τους», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης φέτος εκπροσώπησε την Καβάλα και την περιοχή μας στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων.

«Όταν έρχεται ο Σύλλογος “Οι Φίλιπποι” στην Καβάλα, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αφού μεταφέρω τις ευχές όλων των καβαλιωτών που μένουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος κάνει πολλές προσπάθειες ώστε να επανασυνδεθεί με την κοινωνία της Καβάλας. Στέκεται σε αρωγός σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση και επικοινωνία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ενώ παρέδωσε στον κ. Μαρκόπουλο και ένα αναμνηστικό δώρο από το πρόσφατο ταξίδι του Συλλόγου στη Νέα Υόρκη.

«Ο Σύλλογος», όπως ενημέρωσε ο κ Παπαχριστόπουλος, «αριθμεί 272 εγγεγραμμένα μέλη και γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τον Σύλλογό μας πιο πολύ από όσο τον είχε γνωρίσει στο παρελθόν. Έχουμε τώρα και Τμήμα Νεολαίας που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά. Φέτος σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε τους νέους καβαλιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στην εύρεση φοιτητικής στέγης των σπουδαστών για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Είναι ένα θέμα που το επεξεργαζόμαστε. Βρισκόμαστε σε κάποιες συνομιλίες, αλλά είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αφού η στέγη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας είναι περιορισμένη. Να σημειώσουμε δε πως έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση από καβαλιωτάκια που σπουδάζουν εκεί. Συγκεκριμένα, σπουδάζουν τουλάχιστον 130 παιδιά κάθε έτος και μάλιστα αυξάνονται κάθε χρόνο. Όλα αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζεται ο Σύλλογός μας και ευχόμαστε να ξεπερνιέται κάθε χρόνο ο μέσος όρος».