Οι πολίτες της Καβάλας λένε ΟΧΙ στα διόδια και διαδικτυακά

Ψήφισμα στην πλατφόρμα του AVAAZ συγκεντρώνει υπογραφές ενάντια στον νέο μετωπικό σταθμό της Άσπρης Άμμου

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα κατάθεσης ψηφισμάτων του AVAAZ έχει «ανέβει» από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017 ένα κείμενο ενάντια στη δημιουργία από την Εγνατία Οδός ΑΕ ενός νέου σταθμού διοδίων επάνω από την πόλη, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, μεταξύ των κόμβων του Αγίου Σίλα και της Νέας Καρβάλης.

Το ψήφισμα «ανέβασε» ο γιατρός και ενεργός πολίτης της Καβάλας Μιχάλης Σωτηρόπουλος και «μετράει» ήδη κάποιες εκατοντάδες υπογραφές αλλά και αρκετές κοινοποιήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πολλούς Καβαλιώτες να «καλούν» με τη σειρά τους και άλλους να το συνυπογράψουν.

Το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα το οποίο απευθύνεται προς την εταιρία Εγνατία Οδός ΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων αναφέρει: «Η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών κοντά στην Καβάλα θα προκαλέσει τη διέλευση χιλιάδων οχημάτων από το κέντρο της πόλης και από τις συνοικίες της. Θα υποβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων, θα αυξηθεί η επικινδυνότητα της κυκλοφορίας, θα καταστραφεί η τουριστική προοπτική της πόλης μας. Η Καβάλα μας κινδυνεύει. Όχι άλλα διόδια»!

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ