Περιφερειακός Ελαιοχωρίου: Αν συμβεί ατύχημα, ποιος θα «πληρώσει»;

«Ανοιχτός» ένας δρόμος που δεν έχει παραδοθεί! Εκατοντάδες οχήματα τον διασχίζουν καθημερινά...

Στις 12 Μαΐου 2017, συμπολίτης μας είχε αποστείλει στα τοπικά ΜΜΕ -τα περισσότερα από τα οποία και τη δημοσιοποίησαν- καταγγελία σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο του Ελαιοχωρίου ο οποίος, αν και δεν έχει παραδοθεί, χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες οχήματα και ενώ είχε καταρρεύσει μέρος χερσαίου τμήματος επάνω στο οδόστρωμα (διαβάστε σχετικά και δείτε φωτογραφίες εδώ).

Μόλις τρεις μέρες μετά, ο ίδιος συμπολίτης μας απέστειλε νέες φωτογραφίες που «έδειχναν» την άμεση κινητοποίηση εργολάβου και φορέα υλοποίησης του έργου για τον αποκλεισμό του δρόμου με την κατασκευή πρόχειρου «τείχους» με αμμοχάλικο (δείτε σχετικά εδώ) μετά την έκταση που πήρε το θέμα στο ΜΜΕ…

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, το KAVALA POST έκανε «αυτοψία» στο ίδιο σημείο, για να διαπιστώσει ότι όλα έχουν «επιστρέψει» στην… προτέρα κατάσταση! Ο δρόμος έχει και πάλι άτυπα «ανοίξει». Το «τείχος» δεν υπάρχει πια και το μόνο που «εμποδίζει» τα οχήματα από το να χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο -όπως και γίνεται, τουλάχιστον από όλους τους ντόπιους που γνωρίζουν- είναι κάποιες αραιά τοποθετημένες που πινακίδες που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν προειδοποιούν για έναν «κλειστό δρόμο», αλλά για το γεγονός ότι απλά… «εκτελούνται έργα»!

Προφανώς και ο δρόμος εξυπηρετεί τους κατοίκους τόσο του Ελαιοχωρίου και του Μυρτοφύτου όσο και όμορων οικισμών που μετακινούνται από και προς τις καλλιέργειές τους, ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας δρόμος υπό… κατασκευή! Το έργο δεν έχει παραδοθεί, ούτε καν… αποπερατωθεί! Δεν υπάρχει σήμανση, δεν υπάρχει διαγράμμιση, δεν υπάρχει φωτισμός!

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι: εάν, ο μη γένοιτο, σημειωθεί κάποιο ατύχημα, ποιος θα την «πληρώσει»;;;