Καβάλα: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε 4χρονο αγοράκι στον Δημοτικό Κήπο

Ο μικρός πέρασε δίπλα από τον σκύλο και χωρίς να τον πειράξει, το αδέσποτο του επιτέθηκε-Το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του, όχι όμως και η «υγεία» του θέματος των αδέσποτων στην Καβάλα, χωρίς-φυσικά-να έχουν ευθύνη τα σκυλιά

Ένα δυσάρεστο περιστατικό με αδέσποτα σκυλιά συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου 2017 στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον Δημοτικό Κήπο.

Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών περπατούσε με την οικογένειά του στην εν λόγω περιοχή, όταν ένα αδέσποτο, «θαμώνας» του Κήπου, του επιτέθηκε και το δάγκωσε στο χέρι. Ο μικρός δεν πείραξε τον σκύλο, απλώς έτρεξε δίπλα του, με τον σκύλο να τον θεωρεί «απειλή» και να του επιτίθεται.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γονιών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως το δάγκωμα δεν ήταν αμελητέο για τον πιτσιρικά, καθώς άφησε σημάδι (κάτι που διακρίνεται και στην φωτογραφία) και πολύ πόνο, ενώ αμέσως μεταφέρθηκε σε παιδίατρο, του χορηγήθηκε αντιβίωση και ειδική αλοιφή.

Οι γονείς από την πλευρά τους, έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί με τα αδέσποτα, δεν κατηγορούν τον σκύλο, αλλά όλους όσοι λέγονται «φιλόζωοι» μέχρι να βαρεθούν το τετράποδο που πήραν οι ίδιοι και τα τέκνα τους και το αφήσουν τελικά στον δρόμο, αλλά και τους φορείς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, όπως είναι ο δήμος Καβάλας, καθώς όταν δεν υπάρχει πρόληψη (πραγματική Παιδεία στο θέμα των ζώων και της φιλοζωίας), αλλά ούτε και «καταστολή» του προβλήματος, το οποίο υφίσταται εφόσον δεν στειρώνονται τα ζώα ή «εξορίζονται» στους δρόμους από ασυνείδητους, οι κάτοικοι επαφίενται στα… ευγενή ή μη ένστικτα-ζώα γαρ-των αδέσποτων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα αδέσποτα που βρίσκονται στο κέντρο της Καβάλας είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα, αλλά δεν έχουν κάνει εμβόλιο… εξανθρωπισμού για να μην επιτίθενται σε ανθρώπους, όποτε κρίνουν ότι κινδυνεύουν από αυτούς.