Στη «μάχη» της αποκομιδής των σκουπιδιών: 20 οχήματα στους δρόμους της πόλης

Η αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκίνησε από τους εργαζόμενους που σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017, η πλήρης «δύναμη» των οχημάτων καθαριότητας του δήμου Καβάλας, ήτοι 16 απορριμματοφόρα, τρία φορτηγά για κλαδιά και ένα για την ανακύκλωση, πλήρως επανδρωμένα, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να καθαρίσουν την πόλη από τους, περίπου, 800 με 900 τόνους (!) που, σύμφωνα με εκτιμήσεις μαζεύτηκαν εντός και πέριξ των κάδων τις προηγούμενες μέρες ως απόρροια της απεργίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Η επιχείρηση «καθαρή πόλη» ξεκίνησε, ως ήταν λογικό, από το κέντρο της πόλης και σειρά έχουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα και οι γειτονιές. Είχε προηγηθεί στις 09:30 το πρωί της ίδιας μέρας η έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Την κατανόηση των πολιτών ζητά ο δήμος Καβάλας

Η Δημοτική Αρχή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στις 10.30 σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ξεκίνησε η αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη της Καβάλας και των δημοτικών διαμερισμάτων. Ήδη 20 οχήματα πλήρως στελεχωμένα εργάζονται χωρίς διακοπή προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν ο Δήμος καθαρός στους δημότες μας. Θα ακολουθήσουν πλύσιμο οδών και κάδων. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι την Παρασκευή να επανέλθει η ομαλότητα. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία».