Η Εκκλησία των Φιλίππων έχασε τον Ποιμενάρχη της: Σύσκεψη Αρχών στο Δημαρχείο της Καβάλας

Στο «τραπέζι» οι λεπτομέρειες της κηδείας - Πιθανότατα ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος να ταφεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σίλα

Στις 21:00 το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, στο Δημαρχείο της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Αρχών της πόλης υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου -και τοποτηρητή, πλέον, της Εκκλησίας των Φιλίππων- για να κανονιστούν οι λεπτομέρειες της κηδείας του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου και του «αποχαιρετισμού» που του οφείλει η πόλη μετά από 43 συναπτά έτη ποιμαντορίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST είναι πολύ πιθανόν να ταφεί στον περίβολο της Ιεράς Μονής του Αγίου Σίλα και όχι στα Νεκροταφεία της Καβάλας. Αυτή η ιδιαίτερη τιμή έγκειται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι ο Προκόπιος είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Φιλίππων που αφήνει την τελευταία του πνοή στην Καβάλα. Ο προκάτοχός του Χρυσόστομος (μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος) πέθανε στην Αθήνα.

Για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου θα ταξιδέψει από την Αθήνα στην Καβάλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εδώ).