Φόλες στο Παληό Καβάλας θανάτωσαν τουλάχιστον ένα σκυλί

Ο «Πιτσιλωτός» δεν κουνάει πλέον την ουρά του στους περαστικούς...

Άγνωστος/η (ή άγνωστοι) έριξαν το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017 στο κέντρο του Παληού Καβάλας, περίπου στο ύψος της εκκλησίας, φόλες, προφανώς για να… ξεφορτωθούν μια και καλή τα «ανεπιθύμητα» (σε αυτούς) αδέσποτα σκυλιά που «συχνάζουν» εκεί και να «καθαρίσουν» την περιοχή. Τα δηλητήρια που σκόρπισαν στο σημείο θανάτωσαν ένα αρσενικό σκυλί, τον «Πιτσιλωτό» (φωτό), ενώ ένα θηλυκό, η «Μάγδα», κατάφερε τελικά να ζήσει χάρη στην άμεση επέμβαση φιλόζωων κατοίκων του οικισμού.




Η επιλογή της ημέρας και της ώρας δεν είναι τυχαία. Αυτοί που προέβησαν στην άνανδρη και αποτρόπαια αυτή πράξη γνωρίζουν καλά ότι νωρίς το πρωί της Κυριακής ο κόσμος είναι είτε στην εκκλησία είτε στη θάλασσα είτε… κοιμάται, ενώ «κλειστά» είναι τόσο τα κτηνιατρεία όσο και τα φαρμακεία από όπου θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί τις απαραίτητες ενέσεις ατροπίνης που είναι το μοναδικό φάρμακο που μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ζώου που έχει φάει φόλα…

Ο «Πιτσιλωτός» δεν τα κατάφερε… Ωστόσο, η «Μάγδα» εντοπίστηκε από τους Ανθρώπους που δεν μπορούν να δεχθούν ότι η θανάτωση μπορεί να αποτελεί «λύση» στις περιπτώσεις των αδέσποτων που «ενοχολούν» και, με την απαραίτητη κινητοποίηση, διακομίστηκε στο Κτηνιατρείο της Σοφίας Καρυοφυλλίδου στην Πέραμο, με σπασμούς, και την τελευταία στιγμή σώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν υπάρχουν ακόμη φόλες στην περιοχή, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εγρήγορση στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων οι οποίοι καθημερινά περνούν από εκεί για τη βόλτα των τετράποδων φίλων τους.