Καβάλα: Πέταξαν 5 κουτάβια στον δρόμο κι εξαφανίστηκαν

Τα σκυλάκια τα βρήκε φιλόζωη της πόλης και τα κράτησε μέχρι να υιοθετηθούν-Έκκληση για να βρεθεί σπίτι για τα χαριτωμένα ζώα-Γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει ο δήμος Καβάλας από τη στιγμή που βρήκε η νεαρή τα σκυλάκια

Συνεχίζονται οι… ασκήσεις φιλοζωίας στην Καβάλα. Πριν λίγες μέρες μια νεαρή γυναίκα βρήκε 5 κουτάβια παρατημένα στον δρόμο μέσα σε μια κούτα. Οι άγνωστοι που τα παράτησαν φρόντισαν να τα αφήσουν κοντά σε σπίτι φιλόζωου (συνήθης πρακτική), ποντάροντας στο… συναίσθημα και στη ευσπλαχνία άλλων, μιας και εκείνοι δε διαθέτουν.




Και πράγματι το «κόλπο» έπιασε. Η νεαρή μάζεψε τα σκυλάκια και συνάμα προσπάθησε να βρει κάποιον υπεύθυνο για το θέμα των αδέσποτων, μιας και εκείνη δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει δια βίου τα κουτάβια και έφτασε μέχρι τον καθ’ ύλην αρμόδιο για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, ήτοι τον δήμο Καβάλας, για να πάρει την απάντηση ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς πρακτικά, εφόσον η κοπέλα μάζεψε τα ζωάκια, δεν είναι πλέον αδέσποτα και συνεπώς το φεύγει «φεύγει» από τον δήμο.

Τελικά η ίδια αποφάσισε να επικαλεστεί το δημόσιο φιλόζωο αίσθημα των Καβαλιωτών, αλλά και ευρύτερα των φιλόζωων και απευθύνει έκκληση προς όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 25160 07190 και 6942 089696 για να υιοθετήσει τα σκυλάκια.

Τα κουτάβια είναι αυτά που φαίνονται στη φωτογραφία και την ανάρτησε η νεαρή που τα φροντίζει