Στο Φανάρι ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου για να λάβει την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη [φωτογραφίες]

Ο κ. Στέφανος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2017 ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στέφανος για να λάβει την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πριν από την ενθρόνισή του.




Το δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου αναφέρει τα εξής: «Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής Μητροπόλεως της Μακεδονίας, μίας από τις εν Ελλάδι Εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου των «Νέων Χωρών», επισκέφθηκε το Ιερό Κέντρο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία.

Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος και η συνοδεία του παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα, μαζί με τους καθευρεθέντες Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέα και Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο.

Φωτογραφία: orthodoxia.info
Φωτογραφία: orthodoxia.info
Φωτογραφία: orthodoxia.info