Εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καβάλα: Καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κρίτωνα Κονσουλίδη και στο Ηρώο [φωτογραφίες]

Μαθητές και μαθήτριες της Καβάλας απότισαν τον δικό τους φόρο τιμής στους πεσόντες Ήρωες του '40, ενώ η πόλη τίμησε τον Καβαλιώτη υπολοχαγό του Πεζικού ο οποίος έπεσε υπέρ Πατρίδος στο Αλβανικό μέτωπο

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καβάλα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καβαλιώτη υπολοχαγού του Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, παρουσία μεταξύ άλλων, του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο αντιπεριφερειάρχη Καβάλα Θόδωρου Μαρκόπουλου, της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του διοικητή της 20ης ΤΘΜ, υποστράτηγου Σπύρου Ρώσση, καθώς και συγγενών του Κρίτωνα Κονσουλίδη.

 

Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Καβάλας, Πρόσκοποι και μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, καθώς και εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, καθώς και από τα μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων της Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας. Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Καβάλα εδώ.

*Οι φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κρίτωνα Κονσουλίδη είναι του Λάσκαρη Τσούτσα