Περιφερειακή συνδιάσκεψη ΕΛΜΕ Καβάλας και ΟΛΜΕ με θέμα το Νέο Λύκειο

Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν τις ενημερωτικές εξορμήσεις με αφορμή τις πολλές και μεγάλες αλλαγές στο Λύκειο προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα μαθητές, αλλά και γονείς

Η ΕΛΜΕ Νομού Καβάλας σε συνδιοργάνωση με την ΟΛΜΕ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την περιφερειακή συνδιάσκεψη ΑΜ-Θ με θέμα: «Νέο Λύκειο-Σύστημα Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σωτήρης Τότης, σκοπός της συνδιάσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τα στελέχη της Ομοσπονδίας για το Νέο Λύκειο με φόντο τις μεγάλες εκπαιδευτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς, ενώ χαρακτήρισε τη συνδιάσκεψη ιδιαίτερα αναγκαία.

«Η σύσκεψη είχε μεγάλη σημασία για όλους. Εμείς καλέσαμε και τον κόσμο της Καβάλας να έρθει να ενημερωθεί για τις αλλαγές που θα γίνουν στο νέο Λύκειο, κάτι που αφορά τους γονείς των οποίων τα παιδιά τώρα μπαίνουν στη 1η Λυκείου, αλλά και τα παιδιά τα οποία θα τελειώσουν φέτος το Λύκειο.

»Οι αλλαγές που θα γίνουν στο Λύκειο είναι τεράστιεςΟι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου ουσιαστικά περνάνε σε άλλο επίπεδο, οι εγκύκλιες γνώσεις θα τελειώνουν στην Α’ Λυκείου και από εκεί και μετά  οι δύο τελευταίες τάξεις θα είναι με πάρα πολλά επιλεγόμενα μαθήματα. Τα βασικά μαθήματα θα είναι 4 και τα υπόλοιπα θα είναι όλα επιλεγόμενα από τους μαθητές.

»Αυτό εγκυμονεί και μεγάλους κινδύνους, γιατί τα παιδιά πιθανόν θα περιοριστούν στα μαθήματα τα οποία θα είναι προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε πρέπει όλα αυτά να τα συζητήσουμε με τα στελέχη της Ομοσπονδίας μας, όπως και τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό μέσω των σπουδών», δήλωσε ο κ. Τότης.