«Παραφωνίες» στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Καθυστέρηση μισθών και εργασιακή επισφάλεια ανησυχεί τους καθηγητές

Οι μισθοί των καθηγητών έχουν μείνει 2 μήνες πίσω, ενώ οι ίδιοι ανησυχούν ακόμα και για το αν... θα συνεχίσουν να δουλεύουν-Ερωτήματα και για το αν θα μπει τελικά το Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» στον Προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας

Επανήλθαν τα σύννεφα… εργασιακής αστάθειας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, μετά από πολύ καιρό -συγκεκριμένα 3 χρόνια-, αυτή τη φορά σε επίπεδο μισθολογικών καθυστερήσεων και εργασιακής… επισφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, οι 40 καθηγητές του Ωδείου έχουν να πληρωθούν 2 μήνες, ενώ αυτό που τους φοβίζει περισσότερο είναι το πότε και το αν θα πληρωθούν. Μάλιστα, ορισμένοι εκφράζουν φόβο ακόμα και για το αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο Ωδείο, κάτι που είχαν να νιώσουν εδώ και μήνες, καθώς παρόμοια φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Σημειωτέον, οι καθηγητές έχουν υποστεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια περικοπές μισθών που ξεπερνάνε το 20%, με το ωρομίσθιο να έχει φτάσει στα 4,9 ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας.

Υπάρχουν, όμως και θέματα… καλλιτεχνικής επισφάλειας τα οποία απασχολούν το Ωδείο, με πολλούς καθηγητές να διερωτώνται αν θα γίνει τελικά το Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» τον Φεβρουάριο του 2017, επικαλούμενοι τη σχετική δέσμευση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα.

Μάλιστα, το Ωδείο ήδη έχει αρχίσει τους σχεδιασμούς για το Φεστιβάλ, έχοντας παράλληλα το… Δαμόκλειο ερώτημα αν θα συμπεριληφθεί, τελικά, το κόστος του Φεστιβάλ στον Προϋπολογισμό του δήμου για το 2018 να βαραίνει τους ώμους τους.

Παρά ταύτα, το προσωπικό του Ωδείου συνεχίζει απρόσκοπτα να παράγει έργο, οργανώνοντας ήδη τις μουσικές «παρεμβάσεις» του στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Καβάλας, έχοντας, παράλληλα, υπό την καλλιτεχνική του φροντίδα 670 μαθητές, αριθμό-ρεκόρ για Δημοτικό Ωδείο της περιφέρειας.